Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Vicele Camerei Deputaţilor, anchetat pentru spălare de bani

Ziarul de Vrancea
2 iul 2015 511 vizualizări
Deputatul PNL Dan Motreanu este urmărit penal pentru spălare de bani şi folosirea influenţei date de funcţia de conducere în partid, pentru obţinerea de foloase necuvenite. El este suspectat că a primit 250.000 euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, în dosarul în care este anchetat şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru.

Potrivit DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală - denunţător în prezenta cauză - a pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău. ”Din banii primiţi, aproximativ 700.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 de euro, iar suma de 250.000 de euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ştefan, ambele sume fiind date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale) a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, arată DNA.
Dan Motreanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a venit, ieri, în jurul orei 10.00, la DNA, unde a stat aproximativ 20 de minute. La ieşire, el a declarat că procurorii i-au spus că este suspect într-un dosar, fără a-i da alte amănunte, urmând să fie audiat, el precizând că va discuta cu conducerea partidului despre o eventuală demisie. De asemenea, întrebat dacă a fost implicat, alături de George Scutaru, în campania electorală din 2008, Motreanu a spus: ”Nu e nicio legătură”.

Polonezii şi românii, cei mai numeroşi europeni care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013

Polonezii şi românii sunt cei mai numeroşi cetăţeni ai Uniunii Europene care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013, potrivit unui studiu publicat miercuri de Eurostat. Potrivit cercetării, Spania şi Marea Britanie au emis aproape jumătate dintre noile cetăţenii acordate la nivelul UE în 2013, iar comparativ cu nivelul populaţiei, Irlanda şi Suedia se clasează pe primele locuri. Spania a acordat cetăţenie unui număr de 225.800 de persoane (23% din totalul la nivelul UE), iar Marea Britanie a acordat 207.500 de cetăţenii (21%).
Statisticile arată o creştere a numărului de persoane care obţin cetăţenia unui stat UE, în comparaţie cu anii precedenţi. În 2013, totalul a fost de aproape un milion de noi cetăţeni, o creştere de 20% faţă de 2012.
Polonezii şi românii reprezintă cel mai numeros grup de cetăţeni europeni care au obţinut cetăţenia altui stat UE. Majoritatea polonezilor au ajuns în Marea Britanie sau Germania, în timp ce românii au primit în general cetăţenia Ungariei sau Italiei.
În ceea ce priveşte non-europenii, marocanii sunt pe primul loc, cu peste 86.000 de noi cetăţenii, majoritatea emise în Spania, Italia şi Franţa. Aceştia sunt urmaţi de indieni (48.000), cei mai mulţi obţinând cetăţenie britanică, şi turci (46.000), cei mai mulţi alegând naţionalitatea germană.

Fosta şefă a Siveco, condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare

Fostul preşedinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată ieri, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.
Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.
Anchetatorii au stabilit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.
Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari producători locali de aplicaţii software

Premierul "copy-paste" II

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti (UB) va examina suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne şi premier interimar, în urma unor dovezi apărute în presă, a anunţat, ieri, preşedintele Comisiei, Marian Popescu. "Comisia de etică a Universităţii din Bucureşti a decis, în urma unor dovezi apărute în media, să examineze suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, examinare cerută, dar neprobată, de către autorul sesizării privind acest caz şi adresată Comisiei. Comisia procedează astfel conform regulamentului său care cere examinarea unei suspiciuni de plagiat numai atunci când sunt aduse dovezi în acest sens fie de către autorul unei sesizări, fie de către reprezentanţi ai media", arată profesor dr. Marian Popescu.
O sesizare privind plagierea lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost depusă la Universitatea Bucureşti, premierul interimar spunând că el este un om corect, iar cel care a făcut plângerea este "principala sursă de zvonuri şi minciuni" îndreptate împotriva sa. Ministrul Gabriel Oprea a mai spus că lucrarea sa de doctorat, elaborată sub îndrumarea profesorului de drept Ion Neagu, este "un document public şi este la dispoziţia oricui doreşte să o răsfoiască, să o citească sau să o analizeze în detaliu".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.