Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Inculpat în dosarul Herţanu: Când se va afla adevărul, surprizele vor fi mari

Ziarul de Vrancea
17 iun 2015 616 vizualizări
Consilierul personal al fostului director al SC Hidro Prahova, Mihail Coman, inculpat în dosarul lui Iulian Herţanu, a afirmat, ieri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că "în momentul în care se află adevărul surprizele vor fi mari". El a catalogat drept "ireproşabilă" acţiunea procurorilor. "Ce s-a întâmplat până acum îmi întăreşte convingerea că adevărul se află. Din punctul de vedere al acţiunii procurorilor, după părerea mea, este ireproşabilă şi oamenii vor să afle adevărul. În momentul în care se află adevărul, surprizele vor fi mari", le-a spus Coman jurnaliştilor, la ieşirea de la DNA.

Tot miercuri, la sediul DNA - Serviciul teritorial Ploieşti s-au prezentat şi alţi inculpaţi din acest dosar, inclusiv Iulian Herţanu, în privinţa căruia procurorii au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, măsură dispusă şi pentru alţi doi inculpaţi din acest dosar.
Conform DNA, în perioada 2011-2015, cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, Vladimir Ciorbă şi Mihai Marian Coman au constituit un grup infracţional pentru a-şi adjudeca fraudulos un contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene. Marţi, la DNA au fost citaţi şi s-au prezentat alţi trei inculpaţi din dosar, respectiv deputaţii Sebastian Ghiţă (PSD) şi Vlad Cosma (PSD) şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (PSD), acuzaţi că au sprijinit grupul infracţional creat de Herţanu. Şi în cazul acestora, procurorii au dispus, pentru a doua oară, prelungirea controlului judiciar cu încă 60 de zile.

Iohannis: Voi face o analiză profundă asupra legii pensiilor parlamentarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, întrebat despre pensiile speciale ale parlamentarilor, că se va referi la această chestiune după ce va primi de la Parlament legea şi va face "o analiză profundă". "Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea şi voi face o analiză profundă", a declarat Klaus Iohannis.
Legislativul a aprobat, ieri, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

Cerşetorii români din nordul Europei lucrează pe "persoană fizică"

Cerşetorii români din nordul Europei nu sunt conduşi de grupări de crimă organizată, potrivit unui nou studiu realizat de fundaţia norvegiană de cercetare socială Fafo. Organizaţia a intervievat 1.269 de români fără adăpost din Oslo, Stockholm şi Copenhaga, vara trecută, fără a găsi dovezi privind implicarea unor părţi terţe. "Suntem foarte siguri că cerşetorii nu sunt în niciun fel parte a crimei organizate", a declarat Ann Britt Druve, unul dintre autorii studiului. "Ei se cunosc reciproc şi călătoresc în reţele formate din familii şi comunităţi. Nu sunt organizaţi de părţi terţe", a adăugat ea. Pe lângă intervievarea românilor fără adăpost pe baza unui chestionar, Fafo a realizat interviuri calitative şi a vizitat România pentru a efectua studii pe teren. "Nu credem că toţi ar fi fost capabili să ne înşele într-o asemenea măsură", a subliniat Druve.
Românii, majoritatea etnici romi, călătoresc în ţările scandinave cu microbuze, adesea împrumutând bani pentru călătorie de la rude sau chiar de la şoferii care îi transportă. Ei câştigă în mod normal aproximativ 200 de coroane norvegiene (22,8 euro) pe zi, păstrând jumătate din această sumă pentru a trimite acasă, în România. "Familiile lor din România sunt extrem de sărace, astfel că aceşti bani pot face diferenţa", a afirmat Druve.
Aceste sume nu sunt însă suficiente pentru a atrage interesul grupărilor de crimă organizată, a apreciat ea, adăugând că "nu merită efortul".

Soţia ambasadorului Olandei a ales să facă o operaţie ortopedică într-un spital din Bucureşti

Ambasadorul Olandei în România, Matthijs van Bonzel, a postat marţi, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu soţia sa care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale ortopedice la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mulţumind medicului care a operat-o, Cătălin Cîrstoiu, şi asistentelor. "Cristina a suferit azi o operaţie ortopedică. Mulţumim frumos profesorului doctor Cîrstoiu şi tuturor asistentelor", este mesajul postat de ambasadorul Olandei la Bucureşti.
Premierul Victor Ponta a mers la o clinică din Turcia pentru o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet. Marţi dimineaţă, Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care afirma că operaţia făcută în Turcia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.