Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Ghiţă, la DNA: Vă promit că după ce ies veţi avea ce auzi; la ieşire nu a mai spus nimic

Ziarul de Vrancea
16 iun 2015 527 vizualizări
Sebastian Ghiţă s-a prezentat la sediul DNA, unde procurorii au prelungit cu 60 de zile măsura ontrolului judiciar pe numele său, el fiind urmărit penal pentru sprijinire a unui grup infracţional în dosarul lui Iulian Herţanu.

La intrarea în sediul DNA, Ghiţă a spus că i se par "ciudate" lucrurile care se întâmplă şi a promis jurnaliştilor că va da declaraţii ample la ieşire. "Vă promit că imediat ce ies veţi avea ce auzi", a spus Ghiţă. După mai mult de o oră, Sebastian Ghiţă a ieşit din sediul DNA, însă a refuzat să facă declaraţii.
Tot ieri, la DNA Ploieşti, au venit şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, procurorii prelungind măsura controlului judiciar faţă de aceştia, în dosarul lui Herţanu.

Elena Udrea scapă de arestul la domiciliu

Elena Udrea va fi cercetată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", după ce judecătorii de la instanţa supremă nu au prelungit arestul la domiciliu impus în cazul ei, decizia în acest caz fiind definitivă.
În primă instanţă, în acest caz s-a decis ca fostul ministru să fie arestat în continuare la domiciliu. Această decizie a fost contestată de Udrea. La termenul de ieri, procurorul DNA, prezent în sala de şedinţă, nu şi-a mai susţinut pledoaria în sensul arestării la domiciliu a Elenei Udrea, ci a cerut judecătorului să admită solicitarea ei de a fi cercetată sub control judiciar.
Procurorul DNA nu a mai cerut arestarea la domiciliu a Elenei Udrea pentru că, în 7 mai, Curtea Constituţională (CC) a decis că dispoziţiile articolului 222 din Codul de procedură penală încalcă legea fundamentală, întrucât nu este precizată durata maximă a arestului la domiciliu în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă.
Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Discutarea modificărilor la Codul Penal se amână cu o lună

Comisia juridică a Camerei a stabilit, ieri, ca termenul de amânare a discutării celor 22 de proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală să fie de o lună, în condiţiile în care la 30 iunie se încheie sesiunea parlamanentară, astfel proiectele fiind amânate până în toamnă. Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica a propus amânarea discutării proiectelor pentru patru săptămâni, iar comisia a aprobat cu 10 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri. Deputatul PNL Gabriel Andronache a susţinut respingerea acestor proiecte şi nu amânarea lor, dar propunerea nu a întrunit voturile necesare.
Liderul UNPR Gabriel Oprea a ameninţat, săptămâna trecută, cu retragerea de la guvernare dacă PSD "modifică pe furiş" Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.

Ţiganii ardeleni nu-l mai suportă pe Ponta

Reprezentanţii mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania i-au transmis, ieri, un mesaj premierului Victor Ponta, cu prilejul Zilei limbii romani, cerându-i acestuia să demisioneze şi să plece acasă. Potrivit unui comunicat al mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania, Guvernul Ponta a elaborat o strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, care însă nu are niciun efect benefic asupra membrilor etniei. "În 16 iunie, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua limbii romani care face parte din calendarul UNESCO. Cu prilejul acestei sărbători mai multe organizaţii rome, în urma scenelor politice ce se desfăşoară în perioada actuală, referitor la demisia premierului, îi transmit un mesaj prim-ministrului Victor Ponta: «Ja chere!», ceea ce tradus înseamnă «Du-te acasă!». Guvernul actual a elaborat o strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, care nu are niciun efect benefic asupra romilor, dar aceasta se datorează şi persoanelor care lucrează în diferite funcţii în Guvernul Ponta, cum ar fi cele de consilieri, şi nu fac nimic. În acest caz se află şi Agenţia pentru Romi, care este subordonată Guvernului", se arată în documentul citat.
Mesajul este semnat de reprezentanţii organizaţiilor Gipsy Media, Fundaţia Roma Umanitate, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din Transilvania, Asociaţia romilor din Ardeal.

DNA: 66 de condamnări definitive în luna mai în dosare de corupţie

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează că în cursul lunii mai au rămas definitive 30 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 66 de inculpaţi în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie.
Potrivit DNA, printre persoanele condamnate se află un procuror, un judecător, trei primari (unul de municipiu, unul de sector din Capitală, unul de comună), un viceprimar de municipiu, un ofiţer de poliţie, un ofiţer ISU, doi inspectori transport rutier şi un lucrător vamal. Sursa citată subliniază că pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 66 de inculpaţi sunt cuprinse între 11 ani de închisoare şi 3.400 de lei amendă penală.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.