Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Voiculescu a mai pierdut un război cu Băsescu

Ziarul de Vrancea
8 iun 2015 655 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care Dan Voiculescu l-a dat în judecată pentru declaraţia făcută de fostul şef al statului în iulie 2012, în plenul Parlamentului.

Judecătorii au menţinut, astfel, decizia din 2 mai 2014 a Tribunalului Bucureşti, instanţă care a admis apelul formulat de Traian Băsescu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.
În 5 iulie 2012, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în plenul Parlamentului, că "unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat că trebuie controlată justiţia, şeful statului precizând că Parlamentul nu va putea întoarce instituţiile la modul de supunere din 2000-2004. "Am văzut şi afirmaţiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, că trebuie să controlăm Justiţia. Dragii mei concetăţeni, această vreme a trecut!", a spus atunci Băsescu.
Preşedintele fondator al PC, fostul securist Dan Voiculescu, a anunţat în aceeaşi zi că îl dă în judecată pe Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare, precizând că nu îi va solicita acestuia daune materiale, ci doar să admită faptul că a minţit.
În prezent, Dan Voiculescu se află în penitenciar, unde ispăşeşte pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul "Institutului de Cercetări Alimentare".

Premierul Gaburici, audiat de Procuratură

Premierul moldovean Chiril Gaburici va fi audiat de Procuratura Generală în dosarul privind falsificarea actelor de studii ale acestuia, transmite PRO TV Chişinău, în timp ce portalul deschide.md susţine că acesta ar putea fi pus sub învinuire pentru fals şi uz de acte false. Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că a terminat ancheta şi a transmis Procuraturii Generale materialele privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică şi tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original şi alte probe administrate pe tema dosarului de investigare a falsificării actelor de studii pe numele lui Chiril Gaburici. Ministrul de Interne, Oleg Bălan, a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile apărute pe portalul deschide.md, potrivit cărora în urma expertizei efectuate de poliţie s-a stabilit că diploma lui Chiril Gaburici ar fi falsă. Portalul, care susţine că a intrat în posesia unor documente din dosar, afirmă că semnătura directorului liceului unde ar fi învăţat premierul este falsifică, la fel ca şi ştampila instituţiei.
Informaţia a apărut pe site-ul deschide.md după ce sâmbătă seara premierul a postat pe o reţea de socializare o solicitare adresată preşedintelui ţării, Parlamentului şi deputaţilor în care cere ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Chiril Gaburici ameninţa că în caz contrar îşi va da demisia.

Ungureanu: PNL va ataca la CCR votul în cazul Şova

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai-Răzvan Ungureanu a anunţat ieri că liberalii vor ataca la CCR votul Senatului în cazul lui Dan Şova, susţinând că era necesară o reinterpretare a votului dat anterior.
"Vom ataca la CCR votul dat în zilele trecute în Senat pentru ridicarea imunităţii domnului Şova. Sesizarea noastră este îndreptăţită de faptul că şi înainte şi acum considerăm că votul nu era necesar, era necesară reinterpretarea votului. CCR va fi din nou sesizată şi aşteptăm un deznodământ rapid şi corect în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii domnului Şova şi avansarea cazului către justiţie", a spus Ungureanu.
Senatul s-a exprimat prin vot săptămâna trecută asupra cererii ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, respingând solicitarea cu 72 de voturi împotrivă.

Vreme neobişnuit de caldă în următoarele două săptămani

Regimul termic va fi unul mai cald decât în mod obişnuit în următoarele două săptămâni, însă vor fi şi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 8-21 iunie, publicată ieri.
În Moldova, regimul termic se va menţine în mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel că vremea va fi local călduroasă, media maximelor la nivelul întregii regiuni fiind de 27-31 de grade, iar a minimelor de 13-16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile în jurul datei de 15 iunie. Chiar dacă instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în zilele de 10 şi 11 iunie, iar în puncte izolate se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se menţine în general deficitar, cel puţin pe parcursul primei săptămâni. Ploi pe spaţii ceva mai extinse sunt estimate în jurul datei de 16 iunie.

Marş naţionalist în faţa Ambasadei României din Budapesta

Grupul naţionalist ungar Mişcarea 64 de Comitate (HVIM) a organizat duminică seară, la Budapesta, un marş de comemorare a 95 de ani de la semnarea Tratatului Trianon. Marşul a început în Piaţa Eroilor din Budapesta, participanţii având steaguri în culorile roşu-alb, specifice mişcării de extremă-dreapta din Ungaria. De asemenea, unii manifestanţi aveau un steag al "Ţinutului Secuiesc, scandând "Jos Trianon!". "Tratatul Trianon este cea mai mare eroare din istoria Ungariei", a declarat la începutul marşului Elod Novak, parlamentar şi vicepreşedinte al partidului radical Jobbik. "Au existat oportunităţi de revizuire a Tratatului Trianon în ultimii 25 de ani, spre exemplu înainte de aderarea României la UE, dar au fost pierdute. Naţiunea ungară a fost trădată de partidele politice din secolul XX", a adăugat Novak. Manifestanţii s-au oprit în faţa Ambasadei Serbiei, iar apoi în faţa reprezentanţei diplomatice a României. Aici au scandat: "Ţinutul Secuiesc nu este România!". Tratatul Trianon ar putea fi totuşi revizuit în următoarele decenii, speră Gyula Zagyva, copreşedinte al HVIM: "Situaţia geopolitică a început să se îndrepte încet în această direcţie". Tratatul de la Trianon, semnat în iunie 1920, a stabilit actualele frontiere ale Ungariei cu ţările vecine. În virtutea documentului, Ungaria a pierdut părţi importante ale teritoriului pe care îl avea în acea perioadă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.