Național

Copy-paste de la Ceauşescu:Ponta ameninţă opoziţia cu puşcăria şi aşteaptă salvarea de la "Marea Adunare Naţională"

Ziarul de Vrancea
8 iun 2015 601 vizualizări
Suspectat de fapte de corupţie, premierul Romaniei aşteaptă ca parlamentarii să decidă astăzi "clasarea" dosarului său n Ponta i-a ameninţat pe liderii PNL cu plangeri penale dacă organizează proteste împotriva Guvernului n

PSD va formula împotriva PDL-PNL o plângere penală către procurorul general, în cazul în care opoziţia va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul guvern. Ameninţarea a fost lansată, ieri, de liderul PSD, premierul Victor Ponta. El a arătat astfel că face un apel hotărât la responsabilitate către PDL-PNL, care să înţeleagă că, într-o democraţie, lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Ponta a spus că şi PSD poate scoate în stradă 10.000 sau 100.000 de oameni dacă opoziţia cheamă 1.000 sau 10.000 persoane, ceea ce ar reprezenta însă o greşeală. "Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că îl mai au Blaga şi Gorghiu să înţeleagă că nu poţi da foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, conform procedurii, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează, vedem dacă le mai place să facă politică din justiţie. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a spus Ponta, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.
În noul Cod Penal, la articolul şi aliniatul invocate de premier, este prevăzut că întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
De asemenea, Victor Ponta a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror.
Premierul este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.
Şedinţa de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta va avea loc azi la ora 10.00. Comisia juridică a Camerei a respins, ieri, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.

Gorghiu: Nu ne poate închide pe toţi

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei că liberalii ”nu sunt impresionaţi de ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade”"Atât ştie să facă partidul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstraţii, instigare la ură, dispreţ faţă de cetăţeni şi legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot şi pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în faţa legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o ruşine pentru România. Nu ne poate închide pe toţi Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost şi alţii în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toţi au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite”, a declarat Alina Gorghiu.
Anterior, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, le-a atras atenţia liderilor PNL că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

Tăriceanu: E normal ca un procuror de 27 de ani să răstoarne guverne?

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întrebat ieri ”dacă este normal ca într-o ţară democratică un procuror de 27 de ani să răstoarne două guverne în două luni”, apreciind că e o ”încercare de lovitură de stat”. "Câtă experienţă are la 27 de ani şi câtă responsabilitate are - să răstoarne două guverne în decurs de o lună de zile, să zicem?”, s-a întrebat Tăriceanu. Preşedintele Senatului a mai spus că nu a observat, date fiind acţiunile din justiţie din ultima perioadă, că magistraţii conştientizează ”responsabilitatea care apasă pe umerii lor”.

Vineri, votul la moţiunea de cenzură a PNL

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, ieri, ca dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură a PNL să se facă vineri de la ora 10.00, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban. El a mai spus că PNL nu are încă un punct de vedere al UDMR privind moţiunea de cenzură: "Cu parlamentarii PSD, UNPR, PC şi PLR purtăm negocieri individuale".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nedumeritu", acum 3241 zile, 14 ore, 25 minute, 52 secunde
Doamneeeee cata hotie si nesimtire!
danb, acum 3241 zile, 20 ore, 28 minute, 59 secunde
Premierul nu este suspectat ci acuzat si nu de fapte de coruptie ci de fapte penale.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.