Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Dacă pariaţi pe Voltaj la Eurovison aveţi şansa să vă îmbogăţiţi

Ziarul de Vrancea
22 mai 2015 626 vizualizări
Romania are o cotă de 126 să caştige concursul de la Viena n favorită este Suedia, urmată de Rusia

Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, ce se va desfăşura sâmbătă seara, la Viena, se situează pe locul 22 într-un clasament al mai multor case internaţionale de pariuri. Potrivit site-ului eurovisionworld.com, care a prezintat, vineri, cotele a zece case de pariuri pentru finala Eurovision, favorita la câştigarea competiţiei din acest an este Suedia, care este reprezentată de cântăreţul Måns Zelmerlöw, cu melodia "Heroes". De exemplu, acesta are o cotă de 2,35 să câştige finala Eurovision 2015, potrivit casei de pariuri Unibet. Pe locul al doilea în finala Eurovision 2015 se situează reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia "A Million Voices" (cotă de 4,5 potrivit Unibet). Locul al treilea este ocupat de reprezentanţii Italiei, trupa Il Volo, cu melodia "Grande Amore".
Topul zece al favoriţilor la câştigarea finalei Eurovision este continuat de: Australia, Estonia, Belgia, Serbia, Norvegia, Azerbaidjan şi Slovenia.
Reprezentanta României, trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", se situează pe locul 22, având o cotă de 126 în finala Eurovision 2015, potrivit caselor de pariuri Unibet, Bet365 şi Coral, şi o cotă de 101 la alte case de pariuri, precum Boyle Sports, Sky Bet şi Betway. România este urmată în acest clasament al caselor de pariuri de Armenia, Austria, Germania, Polonia şi Muntenegru, aceasta din urmă fiind pe ultimul loc, 27, cu o cotă de 251, conform Unibet.
În finala Eurovision 2015 vor concura, în urma celor două semifinale, România, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan şi Suedia. Acestora li se adaugă ţările calificate direct în finală - Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria. România va intra în finala de sâmbătă pe poziţia 20.

Tomac: Romania încasează 6 milioane de euro din taxele consulare pentru moldoveni

Eugen Tomac a spus vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că premierul Victor Ponta s-a dus, cu o zi în urmă, într-o vizită oficială la Chişinău, doar pentru a face poze şi pentru a le spune românilor de peste Prut ceea ce aceştia ştiau încă din anul 2010. "Ponta ne-a obişnuit cu vizite doar pentru a face poze. A fost la Chişinău pentru a spune ceea ce românii de acolo ştiu încă din 2010. Atunci, în cadrul acordului între România şi Republica Moldova privind parteneriatul strategic, preşedintele Băsescu şi preşedintele Mihai Ghimpu au stabilit foarte clar şi acordul de interconectare energetică, dar şi acordul privind crearea gazoductului Iaşi - Ungheni. N-a adus nimic nou vizita de ieri (joi - n.r.), a spus liderul PMP, Eugen Tomac. El a afirmat că Ponta trebuia să-i asigure pe cetăţenii români din Republica Moldova că le scoate taxele exorbitante pentru ca aceştia să poate duce la capăt procesul de redobândire a cetăţeniei române. "Avem aproape jumătate de milion de cetăţeni români în Republica Moldova care nu-şi pot duce la capăt procesul de redobândire a cetăţeniei române, actualul guvern introducând nişte taxe exorbitante. Un român basarabean pentru a-şi duce la capăt procesul de redobândire a cetăţeniei române trebuie să plătească aproape 500 euro. Am depus în Parlament un proiect ce prevede reducerea cu 90 la sută a acestei taxe. Un om care are 150 euro pe lună nu-şi poate permite să achite aceste taxe. Guvernul Ponta încasează şase milioane de euro din taxele consulare aplicate românilor basarabeni, bani care nu se mai întorc în Republica Moldova prin diferite proiecte. Taxele trebuie scoase, asta trebuia să promită premierul la Chişinău", a mai spus Tomac. Preşedintele PMP consideră că în timp ce Federaţia Rusă investeşte masiv în procesul de deznaţionalizare a românilor din Republica Moldova, statul român nu se preocupă să-i apere pe aceşti oameni. "80 la sută din presa din Republica Moldova este în limba rusă. Nu-i poate apăra nimeni pe românii de dincolo de Prut în afară de statul român. Asta trebuia să le promită Ponta intelectualilor din Republica Moldova, că România nu-i abandonează", a declarat Tomac.
Liderul PMP a mai spus că dacă Ponta ar fi avut mai mult curaj îl lua în avionul cu care s-a dus la Chişinău pe George Simion, românul expulzat şi declarat indezirabil pentru cinci ani doar pentru că s-a declarat adeptul unirii României cu Republica Moldova.

PNL relaxează "tranzitoriu" criteriile de integritate

Liberalii au definitivat, vineri, propunerile de modificare a Statutului, în privinţa criteriilor de integritate, introducând o normă tranzitorie, prin care, cei cu funcţii de conducere care sunt condamnaţi în prezent în instanţă, să îşi piardă funcţia de conducere, nu şi calitatea de membru. "Noi intrăm cu o propunere, vedem ce va dispune adunarea de mâine de la Piteşti. Propunerea e că modificarea statutului pe criterii de integritate se va aplica pentru viitor, nu retroactiv", a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei PNL. Copreşedintele PNL a precizat că, potrivit noilor modificări, s-a introdus în Statut o normă tranzitorie, prin care, ”cei care sunt în acest moment condamnaţi într-o instanţă şi se află într-o funcţie de conducere să îşi piardă acea funcţie de conducere, dar nu şi calitatea de membru de partid”. În plus, pe viitor, cei care vor avea o condamnare în primă instanţă, vor fi suspendaţi de drept din calitatea de membru, la fel ca şi cei condamnaţi definitiv. Sancţiunile se vor aplica pentru toate faptele penale săvârşite cu intenţie.
Întrebată dacă cei aflaţi în situaţia controlului judiciar vor fi afectaţi de aceste prevederi, Gorghiu a precizat că există deja o decizie a Biroului Permanent care îi vizează pe cei aflaţi în arest preventiv, fie la domiciliu sau în arestul Poliţiei.

Româncă, executată în stil mafiot în Italia

O româncă în vârstă de 35 de ani, Mariana Veronica Sologiuc, a fost executată în stil mafiot în Italia, fiind împuşcată de trei ori în faţă, iar maşina sa a fost incendiată, relatează Corriere Del Mezzogiorno. Cadavrul femeii a fost găsit miercuri dimineaţă de un trecător, pe marginea unui drum, în apropierea bisericii Madonna di Briano, din localitatea Briano, situată în regiunea Campania. Mariana Veronica Sologiuc, care a fost identificată joi datorită amprentelor digitale, gestiona un bar la Parete, o localitate situată tot în regiunea Campania. Ea a fost sechestrată, înainte de a fi ucisă şi abandonată pe stradă. Automobilul femeii, un Fiat Punto care fusese incendiat, a fost găsit de carabinieri la San Marcellino, o localitate din apropiere.
Deocamdată nu se cunosc motivele acestui asasinat în stil mafiot, însă anchetatorii încearcă să-l găsească pe asasin. Potrivit primelor elemente ale anchetei, femeia a fost împuşcată în faţă cu trei gloanţe, de la distanţă mică, în locul în care a fost găsită. Lângă cadavru au fost descoperite trei cartuşe de pistol de calibru 7,65.

Blaga: Dacă un singur cuvânt se adevereşte, nu mai particip la şedinţele PNL

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la sediul PNL, unde avea loc şedinţa de pregătire a Consiliului Naţional, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul lui Darius Vâlcov, că ”dacă un singur cuvânt se adevereşte, nu mai poate să participe la astfel de şedinţe”. Blaga a mai spus că a trecut peste scandalul din partid legat de stenogramele de la Bihor şi a anunţat că în Cosiliul Naţional de sâmbătă, de la Piteşti, PNL va stabili tot planul pentru acest an şi anul viitor.
Pe de altă parte, Vasile Blaga a declarat, despre reţinerea ginerelui său, Andrei Rudeanu, că îi pare rău de această situaţie, dar că până la urmă fiecare îşi duce crucea, iar dacă a greşit, va trebui să plătească. "Este tatăl nepotului meu, soţul fiicei mele, dar până la urmă fiecare îşi duce crucea. dacă a greşit, va trebui să plătească. Sper să îşi dovedească nevinovăţia”, a spus Blaga.

Fostul primar Cristian Poteraş, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul edil al sectorului 6 Cristian Poteraş a fost condamnat la opt ani de închisoare, în dosarul de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti. În acest dosar, el a fost anterior achitat de Judecătoria Sectorului 6. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi şase funcţionari publici. Astfel, Gheorghe Florică, Petre Boncea şi Dumitru Vultur au primit câte cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Cristina Popescu şi Dorina Piftor au primit câtre trei ani cu suspendare. Curtea de Apel Bucureşti a decis şi desfiinţarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil. Aceeaşi instanţă a dispus şi confiscarea mai multor sume de bani. Este vorba despre 20 de milioane de euro de la Marian Jean Căpăţînă, ceea ce reprezintă preţul obţinut din vânzarea a două terenuri din Sectorul 6 al Capitalei. De la Ion Nicolae Berendea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 810.000 de euro, ceea ce reprezintă preţul obţinut din vânzarea unui teren amplasat în acelaşi sector.
Potrivit DNA, în cursul anului 2006, Cristian Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, în calitate de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro.

"Casa Mihăileanu" se întoarce

Traian Băsescu poate fi cercetat penal de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi uz de fals, deoarece ancheta în dosarul "Casa din Mihăileanu" a fost suspendată în 2008, întrucât fostul preşedinte a beneficiat de imunitate, însă faptele nu s-au prescris. Judecătoria Sectorului 1 a dat publicităţii vineri motivele pentru care un judecător de cameră preliminară a confirmat decizia procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul "Casa din Mihăileanu", în care este implicat fostul preşedinte Traian Băsescu. Instanţa arată că, în anul 2007, a fost înregistrat un denunţ al Asociaţiei "Grupul de Investigaţii Politice", reprezentată de Mugur Ciuvică, prin care se solicita efectuarea de verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către funcţionarii Administraţiei Fondului Imobiliar şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, în legătură cu modul în care a fost închiriat, apoi înstrăinat la un preţ subevaluat către Traian Băsescu imobilul situat în Bucureşti, str. Ştefan Mihăileanu. În anul 2008, Parchetul General a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Traian Băsescu, având în vedere calitatea acestuia de preşedinte al României.  Judecătoria Sectorului 1 susţine însă că "a dispărut cauza care a împiedicat desfăşurarea urmăririi penale", întrucât Traian Băsescu nu mai ocupă funcţia de preşedinte de la sfârşitul anului 2014.
În anul 2002, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a primit dreptul de a sta cu chirie într-o vilă de pe strada Ştefan Mihăileanu, după care, în 2003, el a depus o cerere pentru a cumpăra un apartament din imobil, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobată de Primăria Capitalei. Traian Băsescu a fost acuzat atunci că nu avea dreptul să cumpere o locuinţă de la stat, pentru că avusese în proprietate o casă achiziţionată în Bucureşti în 2002, pe care o donase fiicei sale.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.