Național

Maior, mai popular decat Ponta

Ziarul de Vrancea
14 mai 2015 529 vizualizări
Preşedintele Klaus Iohannis conduce în clasamentul încrederii în personalităţi, potrivit unui barometru Inscop publicat ieri.

Şeful statului continuă să ocupe prima poziţie în topul încrederii în personalităţile publice cu 65% încredere multă şi foarte multă (64,6% în februarie), fiind urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 40,1% încredere multă şi foarte multă. Pe locul al treilea se situează fostul şef SRI George Maior, cu 24,8% dintre opţiunile de încredere multă şi foarte multă (21,8% în februarie). Premierul Victor Ponta înregistrează 24,4% şi este urmat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu 20,1%. Urmează în ordine: Călin Popescu-Tăriceanu — 17,1%, Mircea Geoană — 15,8%, Cătălin Predoiu — 15,7%, Traian Băsescu — 15,6%, Monica Macovei — 15,3%, Mihai Răzvan Ungureanu — 15% şi Alina Gorghiu — 13,5%.
Sondajul a fost realizat de Inscop Research la comanda "Adevărul" în perioada 23-30 aprilie.

Fostul deputat Brînză, anchetat pentru evaziune fiscală

Fostul deputat William Brînză, fost candidat la Preşedinţie, a fost dus cu mandat la DIICOT, ieri, pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.
Surse judiciare au declarat că William Brînză este suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei. În urma percheziţiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi mama lui William Brînză.
Surse din rândul anchetatorilor au declarat că acum în acest dosar cercetările îi vizează pe fostul deputet William Gabriel Brînză şi pe fratele acestuia, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi - SC Willis Finance SRL şi Alrod Consult SRL - ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă. Ulterior, banii viraţi în baza facturilor false ar fi fost retraşi din bancă, iar în acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei. Fostul deputat a fost pus sub control judiciar.
William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost şi preşedinte al PDL Diaspora.

Sorin Frunzăverde, în atenţia DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, la locuinţa şi la biroul căruia procurorii anticorupţie au făcut, ieri dimineaţă, percheziţii, a declarat că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. ”Eu nu sunt în Reşiţa, dar am aflat de la cei care fac percheziţiile că sunt percheziţionat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon", a declarat Frunzăverde. El a precizat că nu a fost chemat să stea de vorbă cu anchetatorii.
Percheziţiile au avut loc la doar două zile după ce procurorii DNA au percheziţionat şi biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş- Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzăverde.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.