Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Maior: Romania va deveni o ţară independentă energetic în 2019

Ziarul de Vrancea
10 mai 2015 649 vizualizări
Fostul şef al SRI mai spune că a informat-o pe Elena Udrea despre fotografiile cu excursia la Paris

George Maior, fost director al SRI şi recent numit noul ambasador al României la Washington, a declarat, ieri, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro Tv, că Romania va deveni o ţară independentă energetic în 2019. El a precizat şi că atragerea de investitori americani va fi o prioritate a mandatului său de ambasador. George Maior a vorbit şi despre o intensificare a acţiunilor spionilor ruşi în România şi în alte ţări, atrăgand atenţia că în ţara noastră, aceştia sunt interesaţi să culeagă informaţii "privind orientarea politică şi strategică a ţării, să nu uităm şi scutul anti-rachetă - e o foarte mare preocupare a Rusiei faţă de această dezvoltare - cu intenţia chiar de a genera anumite influenţe privind politica Rusiei în aceste state." Întrebat de unde pot obţine spionii ruşi aceste informaţii, George Maior a răspuns: "Le pot obţine de la diverşi oameni, asta e activitatea clasică. Oameni din politică, din instituţii etc". "Sarcina unui serviciu de contraspionaj e să avertizeze, să preîntampine asemenea acţiuni şi SRI face o treabă bună din punct de vedere al controlului informaţional al acestor situaţii. Aşadar spionii ruşi încearcă să intre în instituţii, iar SRI avertizează", a adugat George Maior.
Fostul director al Serviciului Roman de Informaţii mai spune, în interviu, că fotografiile cu Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu şi Alina Bica la Paris, în anul 2014, nu au fost realizate de SRI: "Nu SRI, asta m-a interesat, şi e detaliat în raport". Întrebat dacă declaraţiile Elenei Udrea, potrivit cărora a fost avertizată de SRI cu privire la apariţia fotografiilor, sunt adevărate, Maior a confirmat. "Da, am avut o discuţie cu domnia sa, şi aceste lucruri au fost clarificate", a precizat fostul şef SRI.

PSD solicită PNL suspendarea lui Adomniţei din partid

PSD îi cere Alinei Gorghiu, copreşedinte PNL, să îl suspende din toate funcţiile politice pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Gabriela Podaşcă. "Având în vedere punerea în mişcare a acţiunii penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei şi cercetarea acestuia sub control judiciar, Partidul Social Democrat îi solicită Alinei Gorghiu, în calitate de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal, să îl suspende pe Cristian Adomniţei din toate funcţiile politice deţinute. (...) Ar fi un gest de minimă decenţă", a spus Podaşcă. Ea a subliniat că, în opinia PSD, "lipsa de reacţie a Alinei Gorghiu este inadmisibilă şi reprezintă ''ipocrizia care conduce astăzi Partidul Naţional Liberal". "Copreşedinta PNL ignoră de fapt pur şi simplu corupţia din propriul partid şi în special din cazul Adomniţei. (...) Nu o deranjează nici măcar cazul domnului Vosganian, încă neanchetat, fiindcă a fost protejat în mod evident de senatorii PNL", a spus Podaşcă, adăugând că pe Alina Gorghiu nu o deranjează nici faptul că aproape jumătate din colegii ei din PNL, din vechiul PDL, sunt acuzaţi că ar fi finanţat campaniile electorale din 2012 din banii din şpagă.


Copil în stare critică după ce a fost lovit la joacă cu mingea

Un copil de 13 ani, din localitatea vasluiană Racoviţă, a ajuns în stare critică la spital, ieri după-amiază, cu un elicopter SMURD, după ce a fost lovit cu mingea în cap de către un prieten cu care juca fotbal pe un câmp din apropierea satului. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, băiatul juca fotbal împreună cu prietenii săi pe un câmp din apropierea satului când, la un moment dat, a fost lovit cu putere cu mingea în cap. Copilul a căzut brusc în stare de inconştienţă, fiind solicitată intervenţia unei ambulanţe. "Echipajul medical deplasat la caz l-au găsit pe copil în stare gravă, având un hematom subdural posttraumatic. În consecinţă, s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD, care l-a preluat pe băiat şi l-a transportat la o clinică de specialitate din Iaşi”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
Poliţiştii vasluieni au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele exacte în care a fost rănit copilul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.