Național

Majoritatea PSD a mai salvat un penal

Ziarul de Vrancea
29 apr 2015 423 vizualizări
Urmărit pentru luare de mită şi trafic de influenţă, deputatul PSD Ion Ochi va aştepta desfăşurarea anchetei din fotoliul de acasă n spre deosebire de cetăţenii simpli, el a fost cruţat de cătuşele procurorilor prin votul colegilor parlamentari

Camera Deputaţilor a respins, ieri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi (foto), fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă". Alte patru voturi au fost anulate. Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile.
Ion Ochi a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic, că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie. "E trist să ajungi în faţa Parlamentului să fii nevoit să te dezvinovăţeşti când eşti nevinovat", a spus Ochi în faţa deputaţilor. El a explicat că atunci când era vicepreşedinte Consiliu Judeţean Braşov a susţinut reabilitarea unui drum judeţean şi au existat suspiciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, dar DNA Braşov a dat în 2014 neînceperea urmăririi sale penale. Ochi a relatat că acelaşi dosar a fost redeschis în 2015, cu acelaşi fapte, iar DNA cere arestarea sa preventivă, având în vedere calitatea sa de parlamentar şi de membru al unui partid aflat la guvernare. "Calitatea de parlamentar nu reprezintă un argument serios şi suficient pentru privarea de libertate a unui parlamentar. Aceasta ar însemna, prin reducerea la absurd, că orice parlamentar, membru al unui partid aflat la guvernare şi care este supus urmăririi penale, ar trebui arestat preventiv. Această concluzie este discriminatorie şi contrară principiului egalităţii cetăţenilor în faţa judecăţii. O asemenea motivare nu poate justifica propunerea de arestare preventivă", a spus Ochi. El a adăugat că se întrebă ce s-a schimbat faţă de 2014 când s-a dat neînceperea urmăririi sale penale, de acum este "bun de legat".
Comisia juridică a avizat favorabil, luni, solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.
DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al CJ Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

L-a salvat expozeul

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat că, în opinia sa, deputaţii au ţinut cont la votul de respingere a cererii de arestare preventivă a lui Ion Ochi de "argumentele juridice" ale acestuia, care "au reuşit să creeze un nivel de emulaţie suficient ca o parte dintre colegi să nu voteze". "Cred că expozeul domniei sale (al lui Ion Ochi - n.r.) a ridicat câteva semne de întrebare. Nu a fost, în opinia mea, un vot la fel de emoţional ca în cazul domnului Borbely, dar cred că, de data asta, argumentele juridice pe care le-a prezentat domnul Ochi au reuşit să creeze acel nivel de emulaţie suficient ca o parte din colegi să nu voteze", a explicat Neacşu. El a apreciat că o bună parte din grupurile parlamentare au reţineri când este vorba despre astfel de voturi, arătând că nu numai cei din PSD au reţineri.
"Acum a arunca anatema numai către un grup parlamentrar este facil, aritmetica asta este destul de discutabilă. Eu opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare", a adăugat Neacşu. El a arătat că a votat pentru solicitarea Parchetului de arestare preventivă a lui Ochi şi consideră că punctul de vedere al Comisiei juridice, care a fost în favoarea cererii, reflectă adevărul. Neacşu a mai spus că deputaţii PSD au avut o şedinţă de grup luni pe această temă şi s-a hotărât să se voteze în favoarea cererii de arestare preventivă. Dar "aritmetica" nu a funcţionat în plen.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.