Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Procurorii DNA cer arestarea în lipsă a lui Marko Attila

Ziarul de Vrancea
28 apr 2015 450 vizualizări
Procurorii DNA cer arestare în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile, a fostului deputat Marko Attila pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul în care este acuzat că, alături de alte persoane, între care şi Horia Georgescu,a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Solicitarea de arestare preventivă în lipsă a fost depusă de anchetatori, ieri, la instanţa supremă. Motivul pentru care procurorii au înaintat această propunere este acela că există date suficiente care să ateste faptul că Marko Attila s-a sustras urmăririi penale.
Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alţi şapte inculpaţi care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila şi ceilalţi inculpaţi au produs un prejudiciu statului român de peste 84 de milioane de euro.

Bebeluş "gigant" născut la Maternitatea din Botoşani

Un bebeluş "gigant" a venit pe lume, ieri, la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani, acesta cântărind la naştere 5.145 grame, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei. Potrivit acestuia, copilul este cel de-al nouălea al unei femei în vârstă de 35 de ani. El a fost născut pe cale naturală, iar starea de sănătate a acestuia, dar şi a mamei este foarte bună. Acesta este nou-născutul cu cea mai mare greutate la naştere înregistrat la Botoşani în ultimii patru ani. În luna mai 2011, a fost născut un copil de 5.500 grame. Cel mai greu copil la naştere a venit pe lume în iulie 2008, acesta cântărind 6.150 grame.

Veste proastă pentru animalele de la circ

Deputatul Remus Cernea şi-a susţinut, ieri, la Comisia de agricultură, proiectul privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri pe motiv că animalele sunt înfometate şi supuse la electroşocuri, în replică, deputaţii au spus că, astfel, s-ar neglija ”partea educativă” a copiilor. În final, Comisia a respins propunerea legislativă, acest proiect urmează să intre în dezbaterea plenului. Remus Cernea a spus proiectul de lege este „moral”, animalele sălbatice fiind torturate pentru a învăţa să facă numere de circ.
„Acele numere de circ sunt rezultatul unei suferinţe cumplite, numeroase specii ajung în aceste reţele de circuri şi sunt victimele unei torturi pe parcursul întregii vieţi”, a arătat Cernea. Reprezentantul Grupului social pentru apărarea drepturilor animalelor, Andra Dădău, a susţinut acest proiect, arătând că România a semnat încă din 1992 o declaraţie universală a drepturilor animalelor, care trebuie respectată.
Deputatul PNL Stelian Dolha a susţinut, însă, că foarte mulţi copii de la ţară nu au altă posibilitate de a vedea animalele sălbatice decât la circ. "Eu mă întreb atunci ca şi ţară ca şi neam ce punem în loc? Ar trebui să facem poate, ca în alte ţări accidentale civilizate, să avem grădini zoologice în care aceşti copii să vadă animalele respective. Copii trebuie să cunoască aceste animale sălbatice şi trebuie să punem ceva în loc. Luăm şi zâmbetele copiilor şi asta este trist”, a adăugat Dolha. Deputatul PNL Tinel Gheorghe a spus şi el că lumea circului are un caracter educativ. "Ar trebui gândită şi partea asta educativă, partea de divertisment cu partea asta de protecţie a animalelor", a spus Tinel Gheorghe. Deputatul PSD Zisu Stanciu a arătat că Cernea riscă să-şi facă duşmani toţi copii şi interzicerea animalelor în circuri ar fi o imensă greşeală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.