Național

Academia Infractorilor: Orice glumă, interzisă, greşelile, plătite în aur

Ziarul de Vrancea
28 apr 2015 573 vizualizări
Membrii Academiei infractorilor români (AIR) aveau de urmat reguli stricte, neavând voie să facă glume, iar greşelile comise le plăteau organizaţiei în aur, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, din probele de la dosar, rezultă că nu puteau face parte din AIR fricoşii şi turnătorii, cei care consumau droguri sau alcool, jucătorii de jocuri de noroc, şi nici homosexualii şi pedofilii. Cei racolaţi erau testaţi timp de 90 de zile înainte de a deveni membri. Odată ce se întâmpla acest lucru, printre regulile pe care trebuiau să le respecte membrii AIR se numără faptul că nu aveau voie să atingă niciun bun care nu le aparţinea din casa în care locuiau, să iasă afară sau să se uite pe geam şi că orice glumă le era interzisă. Membrii AIR erau instruiţi şi că riscurile şi daunele dragostei copilăreşti sunt fatale, că trebuie să guste plăcerile vieţii cu limită şi că "şmecheria este haină grea, dar frumoasă". Ei mai erau instruiţi să evite mijloacele moderne de comunicare, să le vorbească celorlalţi în şoaptă, la ureche, pentru a nu fi înregistraţi, să nu ridice capul în locuri publice pentru a nu fi filmaţi, să scape de urmăritori, să se deghizeze, să se poată dezbrăca în 10 secunde şi să îşi ascundă hainele pentru a nu fi găsite.
În cod li se mai spunea că poliţia şi procurorii sunt duşmanii, în timp ce judecătorii înţeleg greşelile umane. Astfel, membrii AIR erau îndemnaţi să aplice în faţa instanţei "poezia", arătând că sunt orfani, alcoolici sau consumatori de droguri şi că le pare rău că au greşit.
În anchetă, trebuia să reziste fără a-şi da numele adevărat, să fie atenţi la capcane şi probe false, să vorbească numai despre ei înşişi, calm şi pe scurt, iar orice colaborare cu poliţia le era interzisă. Totodată, li se arăta că "puşcăria nu omoară pe nimeni", ci este tot un fel de Academie, doar că se pierd timp şi bani. În afara Academiei, în viaţa de zi cu zi, membrii trebuiau să treacă drept oameni simpli, săraci, chiar dacă erau milionari, şi să nu atragă atenţia asupra lor.
Greşelile făcute se plăteau Academiei în aur, iar orice trădător trebuia adus în faţa comisiei indiferent prin ce metodă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.