Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Vicepreşedintele Camerei, audiat la DNA

Ziarul de Vrancea
27 apr 2015 560 vizualizări
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Florin Iordache, a spus, ieri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost audiat în calitate de martor şi că a făcut "câteva precizări", în faţa organelor judiciare

"Am fost în calitate de martor. Au fost câteva precizări pe care le-am adus la cunoştinţă şi cu asta, basta", a afirmat Iordache.
Întrebat dacă au fost făcute presiuni vreodată asupra sa, în legătură cu această anchetă, Iordache a spus: "Nu".
Deputatul PSD a venit, ieri, la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori într-un dosar ce vizează activitatea Poştei Române, conform unor surse judiciare. Acest caz ar fi intrat în atenţia anchetatorilor, după ce Guvernul a sesizat DNA.

Anchetă la un liceu după ce un profesor de religie a distribuit elevilor broşuri cu conţinut homofob

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a descins o anchetă, ieri, în cazul unui profesor de religie, care este şi preot, acuzat că a distribuit elevilor o broşură cu conţinut discriminatoriu şi homofob, prin care homosexualitatea este descrisă ca fiind o boală şi o ameninţare la civilizaţie.
Profesorul de religie Dorel Chiriţă, care predă la Colegiul "Nicolae Titulescu" din Braşov, a distribuit elevilor, în 20 aprilie, o broşură intitulată "Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane", care conţine un discurs discriminatoriu şi homofob în care homosexualitatea este prezentată ca o "fărădelege", "boală", "stigmat" şi "ameninţare a civilizaţiei".
În broşură, se precizează că "cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac".
Elena Popa, inspector pe probleme de religie din cadrul ISJ Braşov, a declarat că inspectoratul a fost sesizat, ieri, de Asociaţia Secular-Umanistă din România cu privire la acest subiect şi a fost întrunită imediat o Comisie de disciplină pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovării interculturalităţii, care va analiza cazul profesorului. "L-am chemat pe domnul profesor şi ne-a spus că le-a transmis elevilor şase broşuri. Nu este el autorul acestora. A spus că le-a găsit la el acasă şi sunt din '95. A mai spus că nu cunoştea conţinutul broşurii şi că îl interesa doar articolul scris de părintele Valeriu", a spus Popa.

Comisia juridică a dat aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Ochi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz ieri pentru reţinerea şi arestarea preventivă deputatului PSD Ion Ochi, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica. Au fost înregistrate 13 voturi pentru arestarea preventivă, 4 împotrivă, 5 abţineri şi un vot anulat, iar pentru reţinere au fost 13 voturi pentru, 4 împotrivă, 5 abţineri şi unul anulat. Ion Ochi a fost prezent la comisie, şedinţa desfăşurându-se în absenţa ziariştilor. Ciprian Nica a spus că deputatul Ochi le-a spus membrilor comisiei să voteze pentru arestare, întrucât că are încredere în justiţie. ”Domnul Ochi chiar ne-a rugat şi a insistat să votăm şi pentru reţinere, şi pentru arestare, pentru că domnia-sa are încredere în justiţia din România, susţine că este nevinovat, mai ales că, în primă fază, i s-a dat neînceperea urmăririi penale, soluţie care nu a fost confirmată de un procuror-şef sau şef de secţie şi s-a reluat cercetarea cu privire la domnia-sa”, a spus Nica.
DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al CJ Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu au afectat prestigiul actului de justiţie

Afirmaţiile lui Traian Băsescu, referitoare la faptul că Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "sunt artizani ai unui mod răvăşit de a face justiţie", şi ale Elenei Udrea, despre anchetele DNA care o vizează, au afectat prestigiul justiţiei, potrivit Inspecţiei Judiciare (IJ).
Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au declarat, ieri, că, în urma analizării afirmaţiilor făcute de fostul şef al statului şi de fostul ministru, s-a ajuns la concluzia că, în ultima perioadă, cei doi au făcut declaraţii ce au afectat independenţa magistraţilor şi prestigiul actului de justiţie. Rapoartele întocmite în cazul lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea, însoţite de aceste concluzii, vor fi prezentate plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), instituţie care va decide, în această săptămână, dacă şi le va însuşi.
CSM a sesizat, în 7 aprilie, Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Traian Băsescu, care spunea că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "din silă", pentru că "sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie".
Pe de altă parte, Elena Udrea, prin intermediul echipei de comunicare, a scris pe Facebook că "toţi oamenii care sunt chemaţi la DNA sunt întrebaţi, într-o formă sau alta, dacă ştiu ceva ce ar putea să o incrimineze", scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi şi noi dosare penale, fără să se ţină cont de probe sau de faptul că "toate aceste denunţuri ar fi făcute sub presiune".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.