Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Farage: Creşterea salariului minim în Marea Britanie ar atrage imigranţi români

Ziarul de Vrancea
17 apr 2015 574 vizualizări
Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), crede că măsura creşterii salariului minim în Marea Britanie ar atrage mai mulţi imigranţi români, exprimând opoziţia faţă de o asemenea iniţiativă

Întrebat despre eventualitatea majorării salariului minim, liderul naţionalist a răspuns, într-o emisiune la postul BBC: "Există o problemă. Dacă va creşte salariul minim, va fi atrasă forţă de muncă suplimentară. Să nu uităm că salariul minim din Marea Britanie este de nouă ori mai mare decât cel din România. Dacă salariul minim va fi majorat, mai mulţi imigranţi vor vrea să vină în Marea Britanie. Piaţa trebuie să se adapteze la această situaţie". Farage a precizat că se opune iniţiativei Partidului Laburist de creştere a salariului minim britanic la 8 lire pe oră începând din anul 2019.
În aceeaşi emisiune, Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţional Scoţian, a criticat tendinţa lui Nigel Farage de a atribui imigraţiei multe din problemele Marii Britanii.

CCR: Senatul, obligat să redacteze decizia în cazul Şova

Curtea Constituţională arată, în motivarea deciziei privind conflictul juridic de natură constituţională între PICCJ şi Senat, că această cameră trebuie să redacteze hotărârea în cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Şova, întrucât, altfel, procedura nu este finalizată, pentru că nu poate fi publicată în Monitor. Curtea a stabilit, în motivarea deciziei, că refuzul Senatului de a redacta şi publica hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie echivalează cu neîndeplinirea unei obligaţii constituţionale,
legale şi regulamentare.

Udrea: Îmi cer scuze că am crezut în justiţia făcută cu implicarea SRI

Elena Udrea ironizează SRI, într-o postare pe Facebook, arătând că îşi cere scuze pentru "eroarea uriaşă de a fi crezut în justiţia făcută cu implicarea SRI”. "Îmi cer scuze pentru că ani de zile am apărat sistemul şi nu am înţeles că orice victimă colaterală acceptată înseamnă uciderea democraţiei. Îmi cer scuze tuturor celor cărora le-am ignorat dreptul de a fi consideraţi nevinovaţi până la pronunţarea unei instanţe, ca şi celor condamnaţi cărora le-am negat dreptul de a contesta independenţa justiţiei înainte de a-i lăsa să ne arate argumentele lor", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea.
Pe de altă parte, Ruxandra Dragomir a declarat, după ce a vizitat-o pe Elena Udrea în arest, că aceasta citeşte şi scrie mai multe scrisori pe care urmează să le trimită, precizând doar că mai multe informaţii despre persoanele cărora le sunt adresate aceste scrisori vor fi comunicate prin postările de pe pagina de Facebook a acesteia. Ea a mai afirmat că Elena Udrea speră în continuare că va fi eliberată, mai ales că ea nu le-a spus judecăorilor să o considere nevinovată, ci doar că vrea să îi schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Întrebată dacă Elena Udrea face sport în arest, Ruxandra Dragomir a spus: ”Face sport, asta pot să vă spun cu siguranţă, şi arată şi foarte bine”. De asemenea, întrebată cum apreciază Elena Udrea faptul că Dorin Cocoş a obţinut eliberarea din arest într-o primă fază, Ruxandra Dragomir a spus: ”La cum o cunosc eu şi ştiu că este un om bun, cred că se bucură”.

Peste jumătate dintre persoanele cu vârste între 55 şi 64 de ani nu au ocupaţie

Mai mult de jumătate dintre persoanele care au vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani nu au fost angajate în anul 2014, iar din totalul populaţiei ocupate, a informat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).
INS precizează că, în 2014, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15 - 64 ani) a fost de 61 la sută, iar rata şomajului de 6,8 la sută. Astfel, în anul 2014 populaţia activă a României era de 9.243.000 persoane, din care 8.614.000 persoane ocupate şi 629.000 şomeri
"Nivelul ratei de ocupare a populaţiei în vârstă de 20 - 64 ani a fost de 65,7 la sută, la o distanţă de 4,3 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70 la sută stabilită în contextul Strategiei Europa 2020", arată INS. "Nivelul cel mai ridicat al ratei de ocupare pentru persoanele în vârstă de muncă s-a înregistrat în rândul absolvenţilor învăţământului superior (82,5 la sută). Pe măsură ce scade nivelul de educaţie, scade şi gradul de ocupare. Astfel, erau ocupate 65 la sută dintre persoanele cu nivel mediu de educaţie şi numai 44,4 la sută dintre cele cu nivel scăzut de educaţie", se mai arată în comunicat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.