Național

Datoriile totale ale TVR au ajuns la 700 de milioane de lei

Ziarul de Vrancea
6 apr 2015 248 vizualizări
Soluţia este ştergerea totală a datoriilor şi majorarea taxei TV, susţine directorul televiziunii publice, Stelian Tănase n

Datoriile totale ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) erau la sfârşitul anului 2014 de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat, a anunţat, ieri, Camelia Pătru, directorul economic al TVR. Din cele 440 de milioane de lei, 240 de milioane de lei reprezintă obligaţiile efective către bugetul de stat, iar restul sumei este reprezentată de penalităţi şi majorări, a spus Camelia Pătru, coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului Economic al SRTv. În acest context, prezent la aceeaşi conferinţă de presă organizată la sediul SRTv, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a spus că "o anumită instituţie (ANAF, n.r.)" ar putea să nu mai închidă restaurante şi să vină să închidă Televiziunea Română. "În 2014 am plătit toate datoriile curente. Marea problemă sunt datoriile istorice şi tot timpul se adaugă penalităţi pe care nu le mai putem susţine", a mai spus Stelian Tănase. El a reamintit ceea ce a spus şi cu un an în urmă, tot într-o conferinţă de presă, respectiv faptul că datoriile istorice ale TVR au început să se formeze în 2005, odată cu introducerea TVA-ului la achiziţia de licenţe şi programe. "Soluţia radicală, din punctul meu de vedere, este ştergerea acestor datorii, într-o formă sau alta", a spus Stelian Tănase, precizând că a avut discuţii în acest sens, însă fără rezultat, atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu premierul Victor Ponta. Tănase a spus că argumentul pentru această propunere a ştergerii datoriilor este acela că ele nu sunt produsul unui management defectuos, ci al măsurilor greşite luate de mai multe guverne. "Cred că este o problemă la nivelul clasei politice în ce priveşte misiunea publică şi utilitatea televiziunii publice", a spus Tănase, precizând că nu crede că este înţeleasă de decidenţii politici această misiune publică a TVR. El a mai spus că o soluţie ar putea fi indexarea taxei TV cu 50 de bani, de la 4 lei la 4,5 lei. "Din punctul meu de vedere, sunt dispus să renunţ la publicitate, (...) şi am discutat lucrul acesta cu mai mulţi patroni de televiziuni private, în schimbul unei majorări a taxei cu măcar 50 de bani. Eu sunt adeptul modelului BBC, unde nu se percepe publicitate (...) Dar taxa trebuie să acopere realizarea programelor pe care chiar autoritatea şi legea le cer (...) Aş privi relaxat renunţarea la publicitate, dar taxa trebuie să fie la nivelul obligaţiilor pe care le avem", a spus Tănase. "Dacă s-ar fi indexat taxa TV cu indicele de inflaţie, pe care toată economia îl asumă, inclusiv sindicatele noastre îl solicită, am fi avut astăzi incluse în buget 500 de milioane de euro", a spus Tănase.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.