Național

Consiliul Naţional al PSD, raiul evaziunii fiscale

Ziarul de Vrancea
20 mar 2015 886 vizualizări
ocial-democraţii veniţi, vineri, din toată ţara la şedinţa Consiliului Naţional PSD au cumpărat alimente de la bufetele amenajate special, fără să primească sau să ceară bonuri fiscale n "Nu plec din funcţia de prim-ministru până nu duc la capăt bătălia cu evaziunea fiscală", a ameninţat, tot vineri, Victor Ponta

Deşi Guvernul a adoptat recent un act normativ care prevede măsuri dure pentru cei care fac evaziune fiscală, inclusiv pentru cei care nu emit bonuri fiscale, dând posibilitatea cumpărătorului să primească gratuit produsul în cazul în care nu i se oferă bon, produsele alimentare au fost vândute, vineri, la Consiliul Naţional al PSD, fără emiterea bonurilor fiscale. Întrebate de ce nu eliberează bonuri fiscale pentru produsele vândute, vânzătoarele, care nu aveau un aparat de marcat, au răspuns: "Dacă vreţi bon, veniţi mai târziu", fără detalii. Întrebaţi, la rândul lor, de ce nu solicită bon fiscal pentru ceea ce cumpără, unii dintre social-democraţi au spus că nu ştiau despre această lege, dar că li se pare o idee bună.
Cu puţin timp înainte, în atelierul "Finanţe" din cadrul Consiliului Naţional, organizat într-o sală alăturată, premierul Victor Ponta declara: "Nu plec din funcţia de prim-ministru până nu duc la capăt bătălia cu evaziunea fiscală".
Directorul general al Centrului Internaţional de Conferinţe, Daniel Marin, organizatorul evenimentului, a justificat absenţa bonurilor fiscale prin faptul că, din punct de vedere tehnic, nu puteau fi instalate case de marcat doar pentru un bufet care funcţionează câteva ore, dar a asigurat că vor fi întocmite acte contabile pentru toate produsele vândute.
Guvernul a decis ca, de la 1 martie, clienţii care nu primesc bon fiscal să poată pleca dintr-un magazin, restaurant sau alt spaţiu cu produsul primit fără să îl achite, iar premierul Victor Ponta a insistat în repetate rânduri pentru această regulă. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avertizat comercianţii că le este interzis să înmâneze clienţilor alte documente care atestă plata pentru bunurile sau serviciile achiziţionate decât bonurile fiscale, riscând penalităţi.
În această săptămână, mai multor restaurante şi localuri cunoscute din Bucureşti le-a fost suspendată activitatea de către de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, întrucât nu emiteau bonuri fiscale.

Document intern: Să ne adresăm şi oamenilor obişnuiţi, nu doar apropiaţilor

Un raport pregătit pentru Consiliul Naţional arată că PSD nu trebuie să se concentreze doar pe reforme care ţin de dorinţele apropiaţilor, ci să răspundă şi celor care consideră că nu este suficient de apropiat de tineri şi clasa de mijloc, în condiţiile în care bazinul tradiţional al stângii, cel al muncitorilor, e în scădere. Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, îl va prezenta la Consiliul Naţional, reunit vineri şi sâmbătă, arată că, din anii ’90 şi până în prezent, geografia electorală a partidului a rămas neschimbată, iar bazinul electoral al PSD a rămas, practic, mereu în "Vechiul Regat" (Moldova, Muntenia, Oltenia, parţial Dobrogea), fiind, poate, utilă o redefinire ideologică, o clarificare a principiilor şi obiectivelor pentru societate, în vederea pregătirii cât mai bune a mesajului partidului pentru viitorul ciclu electoral. "PSD-ul real, cel care contează şi în ochii susţinătorilor şi votanţilor, dar şi în ochii publicului larg, trebuie să fie un partid care să ofere răspunsuri la întrebările tuturor. Nu trebuie să ne concentrăm doar pe reforme care ţin de dorinţele apropiaţilor noştri, ci şi pe cele pe care ni le cer oamenii obişnuiţi, cei care văd în PSD astăzi un partid insuficient de apropiat de clasa de mijloc, de noile generaţii sau de alte categorii în faţa cărora nu suntem suficient de convingători, cei care poate cred că avem nevoie de o nouă clarificare ideologică, cei care simt nevoia unei îmbunătăţiri a activităţii noastre în rândul tinerilor, a celor din diaspora sau din online. Fără a gândi un proiect de reformă menit a satisface dorinţele adversarilor noştri (pe care nu i-ar mulţumi, de fapt, decât dispariţia PSD de pe scena politică), trebuie să fim suficient de înţelepţi să alegem paşi şi strategii prin care să dăm răspunsuri tuturor –şi celor care vor de la noi mai multă solidaritate şi grijă faţă de cei aflaţi în nevoie, dar şi celor care se tem de un PSD prea puternic şi care poate părea o sursa de corupţie şi de întoarcere spre trecut", se afirmă în document.
Conducerea PSD mai arată că, în pofida succeselor obţinute la nivel european de către formaţiunile de stânga, realitatea electorală este că formaţiunile cuprinse în acest curent trebuie să se adapteze unor procese socio-demografice ce au modificat realitatea societăţilor europene. "Pe de o parte, datorită creşterii sectorului terţiar, bazinul tradiţional al stângii – muncitorii industriali – este în scădere. Pe de altă parte, este evident că stânga poate oferi răspunsuri pentru problemele grave cu care categorii sociale aprarent disparate – tinerii, profesioniştii din servicii, persoanele marginalizate social – se confruntă. Sarcina cea mai importantă a stângii este de a explica faptul că problemele cu care se confruntă diferite grupuri sociale sunt de fapt legate şi că soluţia cea mai la îndemână constă în reconstruirea statului social", este concluzia din raport.

Radu Mazăre: PSD este un partid complexat

Radu Mazăre a afirmat, vineri că PSD, ca partid, şi liderii acestuia sunt complexaţi şi timoraţi şi că nu îl mai interesează nici politica şi, curând, nu-l va mai interesa nici administraţia locală. "Cred că domnul avocat Bolcaş a avut perfectă dreptate, este un partid, el însuşi şi cu liderii lui, complexat şi timorat. Nu mă mai interesează, dacă sunt simplu membru, nu mai comentez", a spus Mazăre. Acesta a menţionat că a demisionat de la şefia PSD Constanţa după ce s-a plimbat cu caiacul aproape două ore şi s-a gândit ce decizie să ia. Potrivit acestuia, este sigur în proporţie de 90% că, până la vară, va demisiona şi din funcţia de primar, chiar dacă cetăţenii îl vor vrea în continuare în fruntea administraţiei locale.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.