Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Dragomir, despre Udrea în arest: De câte ori e fasole la masă mănâncă, îi place foarte mult

Ziarul de Vrancea
13 mar 2015 587 vizualizări
Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o vineri în arest pe Elena Udrea, a spus că i-a dus fostului ministru flori şi mâncare, adăugând că Udrea mănâncă şi ce primeşte în detenţie, mai ales fasole, pentru că îi place foarte mult.

"Îi aducem şi de mâncare, dar să ştiţi că mănâncă şi ce primeşte. Ori de câte ori e fasole la masă, mănâncă pentru că-i place foarte mult fasolea. Şi i-am adus şi covrigi", a afirmat Ruxandra Dragomir. Ea a mai spus că Elena Udrea este puternică şi va trece uşor şi peste această perioadă. De asemenea, Dragomir a declarat că Udrea nu are niciun motiv să creadă că va rămâne în închisoare, mai ales că "nici nu există motive întemeiate ca ea să rămână acolo". Referitor la clasarea denunţului Elenei Udrea în cazul lui Florian Coldea, fosta tenismenă a spus: "Era o speranţă, dar această speranţă nu a murit de tot". Dragomir a precizat că postează pe Facebook ce consideră ea, fiind convinsă că publicul aşteaptă să ştie cât mai multe despre Udrea.
Întrebată de jurnalişti dacă Elena Udrea a luat legătura cu Traian Băsescu, ea a spus că nu a vorbit cu aceasta despre fostul preşedinte. "Nu poate fi sunată, sună numai ea", a adăugat Dragomir.
Elena Udrea, arestată preventiv din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", a fost vizitată, vineri dimineaţă, şi de către mama sa. Potrivit programului, la centrele de arest preventiv ale Poliţiei Capitalei vizitele se fac de luni până vineri, în ordine alfabetică. Ziua de vizită pentru Elena Udrea este vineri.

Fănica Anghel susţine că i-a dat 600.000 de euro lui Mircea Băsescu

n pentru că soţul său nu a fost scos din închisoare, ea a cerut să le fie returnaţi toţi banii

Fănica Anghel a fost audiată ca martor, vineri, la Tribunalul Constanţa, în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Ea a povestit în faţa instanţei că la câteva zile după ce soţul său a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor a venit la ei Marian Căpăţână, care le-a spus că a fost trimis de către Mircea Băsescu ca să-i ajute cu scoaterea din puşcărie a lui Sandu Anghel în schimbul sumei de 600.000 de euro. După câteva zile, Fănica Anghel a mers la Constanţa împreună cu fiul său, Florin, unde s-au întâlnit cu Marian Căpăţână într-un apartament din oraş pentru a-i da 350.000 de euro. La întâlnirea respectivă au mai fost prezenţi o femeie, angajata unei bănci, care a verificat autenticitatea banilor, dar şi şoferul lui Marian Căpăţână, a mai spus Fănica Anghel.
Ea a menţionat că apoi l-au sunat pe Mircea Băsescu spunându-i că au trimis banii prin intermediul lui Marian Căpăţână, iar acesta le-a dat asigurări că Sandu Anghel va fi eliberat din închisoare. După câteva zile, Florin Anghel a revenit la Constanţa cu a doua tranşă din bani, şi anume 250.000 de euro, bani pe care i-a dat tot lui Marian Căpăţână, în acelaşi apartament ca şi prima oară. Fănica Anghel a mai povestit că în această perioadă soţul său a fost eliberat din arest preventiv de şase ori de Tribunalul Olt, dar de fiecare dată Curtea de Apel Dolj decidea îl menţinerea după gratii. Soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus că a avut apoi o întâlnire cu Mircea Băsescu şi cu Marian Căpăţână, în care le-a spus acestora să îi înapoieze banii dacă nu-l pot scoate pe Sandu Anghel din închisoare. "Dacă nu-l puteţi scăpa, daţi-mi banii înapoi. Nu i-am ameninţat, nu i-am înjurat, nu i-am şantajat, ci doar le-am cerut banii înapoi. Marian Căpăţână spunea că soţul meu va fi eliberat pe 4 mai, pe 30 august şi alte date pe care i le spunea Mircea Băsescu”, a menţionat Fănica Anghel.

Mircea Băsescu ar fi înapoiat 280.000 de dolari

După ce Sandu Anghel a fost condamnat la prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare, iar apoi Curtea de Apel Craiova i-a mărit pedeapsa la zece ani de închisoare, famila sa a cerut din nou banii înapoi de la Mircea Băsescu. Fănica Anghel a relatat că Mircea Băsescu le-a spus că la Înalta Curte de Casaţie Sandu Anghel va primi o pedeapsă mai mică, însă ea a spus că nu ştie cum s-ar fi realizat acest lucru. “Nu ştiu cum urmau să fie influenţaţi judecătorii. Mircea Băsescu mi-a spus că mă ajută la eliberarea soţului meu la Înalta Curte, că are oameni”, a povestit Fănica Anghel. Ea a afirmat că Mircea Băsescu le-a înapoiat apoi 280.000 de dolari, iar Marian Căpăţână le-a dat 100.000 de euro. Tribunalul Constanţa a admis cererea avocaţilor lui Mircea Băsescu de a primi o copie după înregistrările audio şi video din acest dosar.
Instanţa a mai anunţat că la următorul termen va fi audiată ca martor Izaura Anghel. Tot atunci, instanţa va pune în discuţie şi oportunitatea audierii altor martori, fiind vorba despre Marius Constantin, Grinică-Ion Anghel şi soţia lui Mircea Băsescu, Doina, în eventualitatea în care ea va dori dea declaraţii pentru că legea îi permite să nu o facă.
Următorul termen pentru continuarea cercetării judecătoreşti a fost stabilit pentru 24 aprilie.
Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte Traian Băsescu.

Senator PNL, condamnat cu suspendare pentru mită electorală

Senatorul Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru postul de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Decizia a fost luată de instanţa supremă. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată. În acest caz, Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru a fost amendată penal cu 5.000 de lei. Parlamentarul Gigi Chiru a fost trimis în judecată, în 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie. Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Gigi Chiru la locuinţa sa. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla Fundaţiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei. "Chiru Gigi Christian a negat săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanţii fundaţiei care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale şi a sloganului său electoral”, menţionau procurorii constănţeni.
Gigi Christian Chiru este la primul mandat de parlamentar, ajungând senator din partea PDL prin redistribuire. Chiru a fost copreşedinte al PDL Constanţa, iar după fuziunea cu PNL, în 2014, el a devenit vicepreşedinte al noului PNL.

Vanghelie, cu cătuşe la maini

Marian Vanghelie a fost reţinut pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani şi urma să fie prezentat vineri seară la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În dosar au mai fost reţinuţi Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Adrian Murgoci, Laura Ciocan şi Sorin Ciocan, pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.
"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", menţionează DNA.
"Comisionul" respectiv, susţin procurorii, a fost plătit de către omul de afaceri lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae şi a unei alte persoane apropiate lor. Anchetatorii au constatat că o parte a "comisionului" a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate edilului. DNA subliniază că, în aceeaşi perioadă, Vanghelie şi Mircea-Sorin Niculae au transferat sume de bani provenite din comiterea infracţiunilor de luare de mită, sub forma achiziţionării de bunuri mobile şi imobile şi sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăţilor comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.