Național

Primar PSD, reţinut într-un dosar privind finanţarea echipei de fotbal

Ziarul de Vrancea
3 mar 2015 630 vizualizări
Iulian Bădescu este anchetat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu în legătură cu banii alocaţi de Primărie clubului Petrolul Ploieşti

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost scos, ieri, cu cătuşe de la DNA, după aproximativ şapte ore de audieri, şi dus în arestul Poliţiei Prahova, într-un dosar privind finanţarea echipei de fotbal. La ieşirea de la DNA, edilul a spus că este nevinovat şi a respins toate acuzaţiile care i se aduc de către procurori. "Zice că am negociat cu el (cu Daniel Capră - n.r) atunci când nici nu era în Consiliul de Administraţie. Acum nu înţeleg de ce DNA nu priveşte lucrurile în ansamblu. Nu e nicio dovadă, ci numai un denunţ al domniei sale, corelat cu o pretinsă acuzaţie de abuz în serviciu. În luna august, nu ştiu când, a zis (Daniel Capră - n.r.) că mi-a dat ceva, după ce a negociat în ianuarie şi februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanţa să-şi spună cuvântul", a declarat Iulian Bădescu. Acesta a mai spus, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti: ”Asta e ţara în care trăim”.

"O aberaţie"

Ieri dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Ploieşti şi la locuinţa primarului PSD Iulian Bădescu, în jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. La intrarea în sediul DNA, edilul a catalogat drept "o aberaţie" acuzaţiile care i se aduc, şi anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită. Bădescu a mai spus că presupune că percheziţiile şi chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunţ făcut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră. Primarul a mai susţinut că "toată această poveste se pare că a pornit de la o directoare care a plecat din Primărie, ea fiind cea care a refuzat să semneze documentele". "În calitatea ei de director economic, a depus o plângere în primă instanţă pe acest lucru", a spus primarul.
În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele competiţionale ale echipei Petrolul. Întrucât echipa a câştigat Cupa României şi s-a plasat pe un loc de top în Campionatul Naţional, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani care să fie folosiţi, conform contractului, pentru salariile şi premiile jucătorilor şi ale staff-ului. În luna martie a anului trecut, Asociaţia "Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul căreia echipei de fotbal Petrolul Ploieşti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploieşti pentru performanţele competiţionale obţinute de Petrolul a dat în judecată municipiul Ploieşti pe motiv că autorităţile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisă, în condiţiile în care între autorităţile locale şi Asociaţia "Lupii Galbeni” există un contract cu privire la alocarea banilor. În octombrie 2014, Asociaţia "Lupii Galbeni” a pierdut procesul intentat municipiului Ploieşti la Tribunalul Prahova.
Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Şeful FBI, în vizită la Bucureşti

Directorul FBI, James Comey, se află la Bucureşti şi a avut, ieri dimineaţa, o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, venind pe urmă la sediul Guvernului, pentru o întrevedere cu premierul Victor Ponta, au declarat surse oficiale. La discuţiile de la Preşedinţie şi Guvern au asistat şefii serviciilor româneşti de informaţii şi Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, precum şi vicepremierul cu atribuţii pe zona siguranţei, Gabriel Oprea.
Tot ieri, la ora 15.00, era programată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a ţării (CSAT), având pe agendă şi teme legate de Consiliului Operativ al Securităţii Cibernetice şi evoluţiile înregistrate în spaţiul cibernetic, activitatea Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, în anul 2014, Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO precum şi provocările actuale generate de migraţie în contextul securitar din zone cu potenţial terorist.
Ultima şedinţă a CSAT, condusă de preşedintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, a avut loc pe 25 noiembrie 2014.
James Comery conduce FBI din septembrie 2013.

Azi ar urma să înceapă livrările de gaze prin conducta Iaşi-Ungheni

Livrările de gaze din România pentru Republica Moldova prin conducta Iaşi - Ungheni vor începe astăzi, a anunţat ieri premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici. "Gazoductul Iaşi — Ungheni îşi va începe activitatea cu ziua de miercuri; desfăşurăm deja discuţii la capitolul gazoductului Ungheni — Chişinău, ceea ce ne va da posibilitatea să acoperim întreaga ţară cu gazul din România şi să creăm o concurenţă loială pe piaţa energetică din Republica Moldova", a declarat Chiril Gaburici în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Unimedia.
Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenţei, la un an de la lansarea construcţiei acestuia, aminteşte Radio Chişinău. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iaşi-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti. De la începutul anului, Republica Moldova cumpără gaze naturale din Federaţia Rusă la preţul de 332 de dolari/1.000 mc. La momentul semnării contractului, preţul gazului românesc era mai ieftin decât cel importat din Rusia cu cel puţin 50 de dolari/1.000 mc. Prevăzută să reducă dependenţa Republicii Moldova de gazele ruseşti, conducta urmează a fi extinsă până la Chişinău.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.