Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: De ce rămane Cocoş în arest deşi a fost eliberat

Ziarul de Vrancea
23 feb 2015 707 vizualizări
Instanţa supremă a dispus, ieri, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoş, la propunerea procurorilor DNA, impunându-i mai multe obligaţii. Între acestea se numără interdicţia de a părăsi locuinţa din Bucureşti fără a avea permisiunea procurorilor anticorupţie.

Dorin Cocoş nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi din dosar, martori sau experţi, precum şi cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat.
Totuşi, Dorin Cocoş nu poate părăsi arestul Poliţiei Capitalei întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, în care este arestat şi fiul său, Alin Cocoş, dar şi fostul şef al DIICOT, iar fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.
În cazul lui Gheorghe Ştefan, instanţa supremă a decis să admită propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie.
În acelaşi dosar, judecătorii au dispus prelungire arestului la domiciliu pentru fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae, pentru 30 de zile.
Surse judiciare au declarat că, în sala de judecată, Cocoş, Sandu şi Dumitru Nicolae i-au spus judecătorului că recunosc acuzaţiile DNA şi că au colaborat cu anchetatorii, în vreme ce Gheorghe Ştefan şi-a menţinut declaraţiile iniţiale în care nu recunoaşte implicarea sa în dosarul "Microsoft".
În dosarul Microsoft, Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor.

Doi elevi, exmatriculaţi pentru că ascultau manele la ora de matematică

Cei doi elevi de clasa a XII-a de la Liceul Agricol din Găeşti (Dâmboviţa) care s-au filmat ascultând manele în timpul orei de matematică, după care au postat filmul pe o reţea de socializare, au fost exmatriculaţi din liceu, fără dreptul de a se reînscrie în unitatea de învăţământ. Consiliul profesoral al Liceului Agricol ”Doctor C. Angelescu” din oraşul Găeşti a decis exmatricularea celor doi elevi de clasa a XII-a care în urmă cu aproximativ două săptămâni s-au filmat în timp ce ascultau manele şi foloseau un limbaj vulgar în timpul orei de matematică, după care au postat filmul pe o reţea de socializare. ”Consiliul profesoral a luat act de rezultatul anchetei făcute de Comisia de disciplină şi, în baza raportului acestei comisii, analizând situaţia, a decis exmatricularea celor doi elevi fără drept de reînscriere în unitatea de învăţământ”, a declarat, ieri, inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu. Acesta a precizat că sancţiunea aplicată celor doi elevi este cea mai drastică prevăzută în regulament.
Pe filmuleţul postat pe internet de cei doi tineri se aude muzica din telefonul unuia dintre ei şi se aud discuţiile lor în timp ce, în fundal, profesoara ţine lecţia de matematică. Profesoara la ora căreia a fost realizată filmarea a afirmat că era concentrată la lecţie şi nu a remarcat ce făceau cei doi elevi.

România nu deţine armamentele sofisticate de care are nevoie Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, ieri, legat de tema livrării de arme către Ucraina, că România este într-un proces de reflecţie cu privire la care este cea mai bună opţiune pe acest subiect, dar a adăugat că Bucureştiul nu deţine armele de care are nevoie Kievul. "Mă refer la armamente sofisticate, despre care se vorbeşte că ar fi nevoie. Dar e prea devreme pentru asta ca să ne pronunţăm, e o situaţie ipotetică", a spus Aurescu, la RFI. El a precizat, însă, referitor la acest subiect că trebuie avute în vedere statele care au capacitatea să ofere Ucrainei armele de care are nevoie. "În ceea ce priveşte livrarea de arme, trebuie să ne gândim şi la statele care au capacitatea să facă un astfel de gest. Sunt opinii care susţin că alimentarea conflictului cu noi livrări de arme, indiferent de parte, nu face decât să amplifice conflictul. Alţii spun că e nevoie de a asigura părţii ucrainene posibilitatea de a se apăra", a adăugat şeful diplomaţiei române.

Cum va fi vremea în această primăvară

Vremea din următoarele trei luni va fi caracterizată prin precipitaţii, în general, excedentare în majoritatea regiunilor, în timp ce temperaturile vor creşte de la o zi la alta, se menţionează în prognoza meteorologică valabilă pentru intervalul martie - mai 2015, publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Potrivit estimărilor, în prima lună de primăvară din acest an, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile multianuale în regiunile sud-estice şi sudice şi sub normalul perioadei în restul teritoriului. Temperaturile medii lunare se vor încadra între—1 grad Celsius, în Moldova, şi 7 grade Celsius, în Banat şi Oltenia. Media multianuală a lunii martie, raportată la perioada de referinţă 1981 — 2010, este de 3,5 grade Celsius. În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, acestea vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării.
În aprilie, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în zona de sud-est a ţării şi se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor. Astfel, în Moldova şi Transilvania, mediile pornesc de la 5 — 6 grade Celsius şi se opresc la 11 — 12 grade Celsius, în Crişana. De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă de excedent în centrul şi nordul ţării.
Conform ANM, în luna mai, temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Valorile medii lunare pornesc de la 10 grade Celsius, în Moldova, însă pot ajunge şi la 18 grade Celsius, în Banat, Oltenia şi Muntenia, peste media multianuală a perioadei, de 14,9 grade Celsius. Totodată, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sud-estice şi sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.