Național

Ce ar fi făcut Chiuariu pentru a merita şpaga de 2.5 milioane euro

Ziarul de Vrancea
12 ian 2015 542 vizualizări
Tudor Chiuariu şi-a asumat în anul 2012 un rol esenţial în grupul infracţional organizat coordonat de Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza, folosindu-şi influenţa politică dată de calitatea de deputat şi fost ministru al Justiţiei asupra prefectului judeţului Bacău de la acea vreme, Claudiu Octavian Şerban, pentru a urgenta reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 de hectare de teren forestier, conform unor surse judiciare.

Din probele strânse de anchetatori rezultă că Chiuariu s-a întâlnit într-un cadru privat cu prefectul Şerban, fost coleg de partid, căruia i-a cerut să urgenteze punerea în executare a deciziei Tribunalului Covasna privind respectiva suprafaţă de pădure.
În plus, Tudor Chiuariu este acuzat că s-a numărat printre iniţiatorii unei alte întâlniri în cadru neoficial, desfăşurată la locuinţa primarului din Slănic Moldova, Andrei Şerban, unde a fost invitat şi directorul Direcţiei Silvice Bacău, Viorel Ghelase. Scopul întâlnirii a fost acela de a-l asigura pe Paltin Gheorghe Sturdza că cei solicitaţi sunt dispuşi să răspundă solicitărilor parlamentarului.
Senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat în dosarul de corupţie legat de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc. "În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza, în noiembrie 2012, inculpaţii Ioan Varga şi Daniel Călugăr s-au înţeles cu Tudor Chiuariu să primească suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva — Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să să-şi îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna. Această decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 ha teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti", se arată în comunicatul DNA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.