Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Senator UDMR, urmărit penal pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri

Ziarul de Vrancea
7 nov 2014 544 vizualizări
Senatorul UDMR Tanczos Barna este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu retrocedarea unor terenuri ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Băneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei.

Potrivit DNA, la data de 19 iunie 2006, Tanczos Barna, cu complicitatea unor persoane, a semnat o adresă prin care informa Subcomisia de Fond Funciar cu privire la faptul că, în urma măsurătorilor efectuate la SCDP Băneasa, a rezultat o suprafaţă totală de 60,44 hectare de teren, din care 45,77 hectare sunt disponibile în vederea retrocedării. Tanczos a semnat, susţine DNA, fără să fi solicitat avizul sau opinia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice sau SCDP Băneasa, singurele instituţii în măsură să stabilească suprafeţele de teren ce sunt indispensabile cercetării. Ulterior, Tanczos a încheiat, fără a verifica legalitatea documentaţiei depuse, un protocol de predare-preluare a terenurilor cu destinaţie agricolă din locaţia Bucureşti, prin care preda suprafaţa de 2,8 hectare către Subcomisia de Fond Funciar a Sectorului 1.
"În cuprinsul protocolului, în mod neadevărat, se arată că suprafaţa predată se găseşte în domeniul privat al statului, deşi în realitate se afla în domeniul public, precum şi că nu se impunea acordarea de despăgubiri, neexistând nici un prejudiciu produs Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa, cu toate că pe suprafeţele respective se aflau plantaţii pomicole destinate strict cercetării", mai precizează DNA.
Senatorul Tanczos Barna a fost vineri la DNA, unde i-au aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi calitatea de suspect în dosar. Tanczos a spus, la ieşire, că este suspectat de abuz în serviciu şi că urmează să revină, săptămâna viitoare, pentru a da o declaraţie.

Şeful CJ Hunedoara, anchetat după ce ar fi favorizat firma ginerelui

Procurorii DNA au efectuat, vineri, percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara, fiind ridicate documente din biroul preşedintelui CJ Mircea Ioan Moloţ, şi cel al vicepreşedintelui Tiberiu Ioan Balint. De asemenea, au fost percheziţionate locuinţa din Deva a lui Mircea Ioan Moloţ, precum şi sediile a şapte firme, tot din Deva.
Surse judiciare au declarat că în acest dosar este vizat şi preşedintele CJ Hunedoara, existând în cazul lui suspiciuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu. Astfel, şeful CJ Hunedoara ar fi ajutat două firme să primească preferenţial contracte de la SC Apa Prod Deva, deţinută de CJ, iar în schimbul acestor intervenţii, firma ginerelui lui Mircea Moloţ a executat o parte din lucrări, deşi nu avea contract de subantrepriză.

Premierul, salvat cu un microbuz de furia protestatarilor

Victor Ponta a fost prezent, joi seară, în municipiul Baia Mare, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii PSD din judeţele din nordul ţării, el fiind însoţit de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi de miniştrii Mircea Duşa, Doina Pană şi Aurelia Cristea. În timpul întrunirii, mai multe persoane, majoritatea tineri, s-au adunat în faţa sediului social-democrat din Baia Mare, unde se afla Ponta, aşteptând ieşirea acestuia. La un moment dat, aceştia au început să huiduie şi să scandeze lozinci precum: "Jos Ponta", "Ponta nu uita, Baia Mare nu te vrea", "Hoţii" şi "Iohannis preşedinte". În zonă au apărut însă şi susţinători ai candidatului PSD-UNPR-PC la Preşedinţie, majoritatea pensionari, care au început să strige: "Ponta preşedinte" şi "PSD". Între reprezentanţii celor două tabere au existat mai multe schimburi de replici privind susţinerea lui Victor Ponta sau a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. Între timp, în faţa sediului PSD din Baia Mare a fost adus un microbuz. La ieşirea lui Victor Ponta din clădire, cele două grupuri de manifestanţi s-au întrecut în scandări. Astfel, primul grup l-a huiduit pe premier şi a scandat "Jos Ponta" şi "Hoţii", iar cel de-al doilea grup a strigat "Ponta preşedinte". Ponta a ieşit din sediul PSD Baia Mare însoţit de agenţi de pază şi a fost urcat imediat în microbuzul de campanie adus în faţa sediului.

Sfinţii Mihail şi Gavriil, sărbătoriţi sâmbătă de ortodocşi

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte sâmbătă, ca în fiecare an la 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi patronii spirituali ai Jandarmeriei Române şi celebraţi împreună cu toţi îngerii şi arhanghelii.
Numele complet al sărbătorii este, de fapt, Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Cuvântul "arhanghel" înseamnă "mai mare peste îngeri" sau "cel dintâi dintre îngeri", iar Sfinţii Arhangheli sunt în număr de şapte - Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil şi Varahil, menţionaţi în Cartea Apocalipsei ca fiind cele şapte duhuri care stau în faţa Tronului lui Dumnezeu.
Mihail şi Gavriil sunt cei mai cunoscuţi dintre arhangheli, despre care se spune că luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu. Asemenea lor, dar pe Pământ, jandarmii, cei ocrotiţi de Mihail şi Gavriil, asigură respectarea legilor oamenilor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.