Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Nicuşor Constantinescu, în arest preventiv

Ziarul de Vrancea
6 nov 2014 609 vizualizări
Tribunalul Bucureşti a confirmat, ieri, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Oamenii legii urmau să stabilească, aseară, în funcţie de starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu, dar şi de domiciliul său, locul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa va fi încarcerat.

Nicuşor Constantinescu, care a revenit ieri în ţară, a fost dus de la Aeroportul Henri Coandă la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător de drepturi şi libertăţi a decis confirmarea mandatului de arestare emis pe numele acestuia în iulie. Baronul PSD a fost reţinut, marţi, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.
Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale.

Un cunoscut primar PSD, anchetat pentru corupţie

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost adus, ieri, la DNA central, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie, după ce anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia şi la instituţia pe care o conduce.
În dosar se fac cercetări pentru fapte de corupţie din perioada 2007-2014, privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro. Surse judiciare au declarat că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în ultimii şapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, şi două firme private.
Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. El a fost ales primar al municipiului Piteşti pentru prima dată în anul 1992 şi de atunci ocupă fără întrerupere această funcţie, fiind reales de piteşteni la fiecare patru ani. Tudor Pendiuc conduce PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Fostul senator Cătălin Voicu, trimis în judecată într-un nou dosar

Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că ar fi intervenit la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte, pentru echipamente care aveau adaosuri comerciale până la 2.490%. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Voicu, la data faptelor consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale pentru complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar vor fi judecaţi Nicolae Coroiu, director general al SC Electrica SA la data faptelor, pentru abuz în serviciu, şi Petru Andronache, fost director comercial al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice (SISE) Moldova, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată. Andronache execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare, primită în dosarul "Transformatorul", în care a fost judecat şi fostul ministru Relu Fenechiu.
Procurorii i-au deferit justiţiei şi pe finul lui Cătălin Voicu, Radu Dan Floarea, acţionar majoritar la SC Tech Safety SA, şi Ion Dumitru Măruţă, acţionar şi administrator al aceleiaşi firme, ambii fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
În rechizitoriul trimis instanţei se arată că Nicolae Coroiu, în calitate de director general al SC Electrica SA, în perioada 2004-2005, a dat dispoziţii funcţionarilor din subordine, iar Petru Andronache, director comercial al SISE Moldova, a acţionat în consecinţă, în vederea efectuării de achiziţii publice de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 de lei, fără TVA, de la SC Tech Safety SA.
Anchetatorii susţin că aceste echipamente, a căror achiziţie nu era necesară, au fost cumpărate la un preţ supraevaluat. Potrivit DNA, la preţurile produselor, firma a aplicat adaosuri comerciale până la 2.490,93%.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.