Național

Nesimţirea parlamentarilor nu cunoaşte limite:Deputat suspectat de corupţie, salvat din mana justiţiei

Ziarul de Vrancea
30 iun 2014 586 vizualizări
Aleşii, care săptămana trecută au votat cu "două maini" demisia preşedintelui din cauza fratelui său, s-au opus ieri arestării preventive a unui deputat cercetat pentru luare de mită n este al patrulea parlamentar salvat de colegi de la începutul anului

Comisia juridică a Camerei a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 2 abţineri. Vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica, a precizat că, pentru ca decizia să fie validă, era necesar să fie 11 voturi pentru încuviinţare.
La şedinţă au fost prezenţi 21 din cei 27 de membri ai Comisiei juridice, lucrările desfăşurându-se în absenţa presei.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis miercuri Comisiei juridice cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Tito Holban. Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei în sesiunea extraordinară din 2 şi 3 iulie.
Deputatul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică, susţine că toţi cei şase deputaţi liberali membri ai comisiei s-au pronunţat pentru ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban, ea acuzând reprezentanţii PSD că l-au apărat pe deputatul penal. "Solicit PSD să iasă din logica decredibilizării Parlamentului şi a justiţiei şi să voteze în plenul Camerei Deputaţilor în favoarea solicitării Parchetului", a arătat Gorghiu într-un comunicat de presă.
DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.
Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu şi Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Patriarhia, după ce un călugăr a elogiat Mişcarea Legionară:BOR respinge antisemitismul şi xenofobia

Patriarhia anunţă, după ce un călugăr de la Mănăstirea Petru Vodă a fost filmat elogiind Mişcarea Legionară, că BOR dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, contrară "iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii". "Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis, ieri.
Patriarhia mai informează că a solicitat Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
Reacţia Patriarhiei vine după ce călugărul Teodot de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ a fost filmat aducând elogii Mişcării Legionare, la un eveniment de luna aceasta dedicat celor 87 de ani de la înfiinţarea acesteia. Potrivit înregistrării postate pe youtube, călugărul a ţinut un discurs în cimitirul Ţigăneşti din Ciolpani-Ilfov, unde sunt îngropaţi doi dintre fondatorii Mişcării Legionare. "Trebuie să avem cu toţii convingerea că Mişcarea Legionară a fost de la Duhul Sfânt (...) Suntem datori să mai salvăm ce se poate salva, şi anume, în primul rând, să ne salvăm sufletele de ispite, de păcate, de tot felul de căderi (...) Să ajutăm pe cei din jurul nostru să ducem mai departe această sfântă Mişcare Legionară", a spus, printre alele, monahul Teodot.


PNL a pierdut zece parlamentari în două zile

demisionarii spun că se vor înscrie în partidul pe care intenţionează să-l înfiinţeze Călin Popescu Tăriceanu

După ce sambătă şapte parlamentari PNL şi-au anunţat demisia din partid, liberalii au mai pierdut ieri trei deputaţi. Astfel, Ion Cupă a anunţat că părăseşte PNL pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce conducerea PNL ar fi abandonat identitatea, istoria şi tradiţia prin deciziile luate în Congres. El a contestat deciziile Congresului PNL prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL. Şi deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat, ieri, că şi-a dat demisia din PNL, susţinând că partidul este "stăpânit de haos" şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis. Tot ieri, deputatul liberal de Sălaj Mirel Taloş a anunţat că va demisiona din PNL şi că îl va urma pe Tăriceanu în viitorul partid pe care îl va înfiinţa acesta, reclamând faptul că PNL i-a trădat pe partenerii din ALDE care au sprijinit atât partidul, cât şi România după 1990.
Sambătă, şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului. Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia. Tot sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres "s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat" şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Blaga: Nu o să stăm în numele partidului

BPN al PDL a decis, ieri, în unanimitate să continue procesul de realizare "a marelui partid de centru-dreapta", a declarat Vasile Blaga. El a arătat că reprezentanţii PDL şi PNL se vor reîntâlni astăzi, la ora 18.00, "în format preşedinte de partid plus cinci colegi" şi vor discuta despre calendarul de fuziune. "Eu reiterez ce-am spus, nu o să stăm în nume, dacă tot restul problemelor sunt rezolvate, sunt convins că împreună cu liberalii o să ajungem la cea mai bună variantă", a adăugat Vasile Blaga. El a precizat că reprezentanţii PDL şi PNL vor stabili un calendar care să ducă la decizii rapide, arătând că sunt necesare programul candidatului la Preşedinţie, programul pentru ţară şi Statutul noului partid.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în congresul partidului, că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.
Declaraţia sa a stârnit reacţii vehemente din partea mai multor democrat-liberali. Ulterior, Klaus Iohannis a precizat că afirmaţia făcută a fost concluzia sa, "în urma multor discuţii formale şi informale".

Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidenţiale, potrivit discuţiilor informale purtate, ieri, de liderii partidului. Surse din PSD, participante la întalnirea de la Orăştie, au precizat, că Victor Ponta va fi singura nominalizare a partidului. Potrivit discuţiilor informale din CExN, acest for va înainta propunerea ca Victor Ponta să candideze către Consiliul Naţional, unde se va face şi anunţul formal al acestei candiaturi.
Congresul partidului, care se va reuni la începutul lunii septembrie, va valida candidatura lui Ponta, au mai spus sursele citate.
Victor Ponta a declarat, ieri, că dacă există sprijinul partidului, el este pregătit pentru o candidatură la Preşedinţie. El a menţionat că cei care doresc să candideze la Preşedinţie vor putea anunţa acest lucru pană la 1 august.

Populaţia României a coborât sub 20 milioane de locuitori

Populaţia rezidentă a României a scăzut la 1 ianuarie 2014 cu 0,4% faţă de 1 ianuarie anul trecut, coborând sub pragul de 20 milioane de locuitori, respectiv la 19,94 milioane de persoane. Cauza principală a acestei scăderi o reprezintă sporul natural negativ de minus 70.812 de persoane, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Din perspectiva structurii pe sexe, 48,8% din populaţie este de sex masculin, adică 9,73 milioane de persoane, situaţia similară cu cea de la începutul lui 2013. Comparaţiv cu 1 ianuarie 2013, numărul populaţiei a scăzut atât pentru persoanele de sex masculin, cât şi pentru cele de sex feminin, potrivit INS. Din totalul populaţiei, 56,6% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, iar 16,5% dintre locuitori au peste 65 de ani.
Locuitorii cu vârste de până la 14 ani reprezintă 15,5% din populaţie, iar cei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani reprezintă 11,4% din total.
Populaţia rezidentă cuprinde totalitatea persoanelor (de cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie) care au reşedinţa obişnuită în România, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. În populaţia rezidentă sunt incluse persoanele care au imigrat în România, dar sunt excluse persoanele care au emigrat din România.

Cum va fi vremea în Moldova la începutul lunii iulie

Regimul termic va continua să fie unul instabil în următoarele două săptămâni, la nivelul tuturor regiunilor, cu episoade de averse în special în intervalul 7-9 iulie, dar şi în zilele premergătoare, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru următoarele două săptămâni.
Pentru Moldova, până în ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni va avea variaţii între 24 şi 27 de grade, iar a minimelor între 13 şi 15 grade. În următoarele 3 zile se va încălzi treptat, astfel că, la sfârşitul primei săptămâni şi la începutul celei de a doua, mediile maximelor vor atinge 29 de grade, iar ale minimelor vor urca spre 17 grade. Din data de 8 iulie variaţiile termice vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 1, 3, 8 şi 9 iulie.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.