Național

Vlas il ataca din nou pe Vintu

Ziarul de Vrancea
28 apr 2005 612 vizualizări
Capitalul BID, realizat din banii investitorilor la FNI

Fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a declarat, ieri, in fata instantei Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, ca Sorin Ovidiu Vintu a constituit capitalul Bancii Internationale de Dezvoltare (BID) din banii investitorilor la Fondului National de Investitii. Ioana Maria Vlas, care in dosarul BID are calitatea de martor, sustine ca Sorin Ovidiu Vintu si-ar fi insusit banii oamenilor, aproximativ 100 de miliarde de lei. Vlas a spus ca acuzatiile de fals si uz de fals in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu ar trebui schimbate in furt, deoarece acesta ar fi folosit banii de la FNI desi ar fi declarat ca ar fi constituit Banca Internationala de Dezvoltare din capital propriu.

Vlas a mai sustinut ca acesti bani au fost scosi de Sorin Ovidiu Vintu prin intermediul mai multor circuite bancare si a unor acte pe care el nu figura deloc. Fostul administrator al SOV Invest a adaugat ca semnatura ei ar fi fost folosita in mod ilegal in unele din aceste operatiuni, deoarece la societate exista un specimen de semnatura a sa, care putea fi scanata, precum si o stampila cu semnatura ei. Potrivit unor surse judiciare, audiat de instanta in acest dosar, in data de 6 aprilie, Sorin Ovidiu Vintu a sustinut ca nu are nici o vina si ca nu a semnat nici un document care sa-l inculpe, precum si ca actele ar fi fost semnate de Nicolae Popa, fostul director general al grupului de firme Gelsor. In dosarul BID, Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de fals in declaratii si uz de fals intrucit, pentru a dobindi calitatea de actionar majoritar in momentul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare, ar fi declarat in fals ca sumele aduse drept aport la capitalul social sint venituri personale si nu credit, contrar prevederilor Legii 58/1998 privind activitatea bancara.

Potrivit anchetatorilor, Vintu ar fi declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, dar a folosit sume pe care i le-a pus la dispozitie Nicolae Popa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.