Național

Dosarul Tiriac Jr. a fost cosmetizat

Ziarul de Vrancea
28 apr 2005 650 vizualizări
CSM recunoaste ca au disparut probe din dosarul "Cocaina", astfel incit Tiriac jr. sa fie scos basma curata. Nu au fost luate in seama probe incriminatori si au fost inlaturati martorii nefavorabili.

Procurorii implicati in asa-numitul dosar "Cocaina" au fost audiati recent de Camera Procurorilor a Consiliului Suprem al Magistraturii. Flaviu Cirsnic care alaturi de Nicolae Neagoe a intocmit rechizitoriul initial impotriva lui Ion Alexandru Tiriac a declarat, la BBC, ca acesta era intocmit pentru trafic de droguri. "Acest inculpat este singurul din istoria sectiei I-a a Parchetului General care a fost inculpat pentru trafic de droguri si care nu a fost arestat si condamnat. Toti care au fost inculpati pentru trafic de droguri au fost arestati si condamnati", a precizat procurorul. Cirsnic a mai spus ca din cel de al doilea rechizitoriu intocmit de procuroarea Corina Gheorghisan, la dispozitia sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Gheorghe Muscalu, lipsesc 16 probe din cel de al doilea rechizitoriu i ar fi fost facuta si o selectie a faptelor. "Daca Robert Sandu a fost trimis in judecata pentru ca i-ar fi vindut droguri de 40-50 de ori inculpatului Ion Alexandru Tiriac, acesta n-a fost trimis in judecata pentru ca a detinut aceste droguri de la Robert Sandu. Au selectat si martorii. Au fost audiati doar martorii in favoarea lui Alexandru Tiriac, nu si martorii ostili", a spus Flavius Cirsnic, care a adaugat ca asteapta sa se afle adevarul in acest caz. Potrivit raportului CSM, vinovati de disparitia unor probe din dosarul "Cocaina" si favorizarea lui Tiriac jr. ar fi procurorii Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu.

Cercetarile in ancheta privind dosarul Tiriac ar putea fi finalizate saptamina viitoare, dupa audierea celui de-al patrulea procuror implicat in acest caz, Gheorghe Muscalu, care nu s-a intilnit, ieri noapte, cu membrii Camerei Procurorilor a Consiliului Superior al Magistraturii. La audierile procurorilor Flavius Cirsnic si Nicolae Neagoe au mai participat ministrul Justitiei, Monica Macovei si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. In februarie 2005, omul de afaceri Ion Tiriac anunta ca fiul sau a depus o plingere penala impotriva magistratilor Flavius Crisnic si Nicolae Neagoe, in baza prevederilor articolului 189, alineat 1 din Codul Penal, privind comiterea infractiunii de lipsire de liberate in mod ilegal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.