Național

52 de morti intr-o catastrofa feroviara din Japonia

Ziarul de Vrancea
26 apr 2005 587 vizualizări
Este cea mai mare catastrofa feroviara din ultimii 14 ani, ultimul eveniment major fiind ciocnirea in mai 1991 a doua trenuri in vestul Japoniei

Cel putin 52 de persoane si-au pierdut viata si peste 417 au fost ranite, ieri dimineata, in timp ce un tren care transporta 580 de calatori a deraiat la Amagasaki, in provincia Hyogo, situata in vestul Japoniei. Primele vagoane au sarit de pe linie si s-au izbit de etajele inferioare ale unei cladiri de apartamente. Guvernul a format o celula de criza pentru lamurirea accidentului. In tren se aflau aproape 600 de calatori, foarte multi fiind elevi. Supravietuitorii accidentului spun ca, din cauza intirzierii, trenul mergea cu viteza mai mare ca de obicei. La un moment dat, povesteste unul dintre calatori, trenul a inceput sa se balanseze pe sine si apoi a deraiat, primele vagoane strivindu-se de o cladire. Compania feroviara a anuntat la inceput ca accidentul ar fi fost provocat de o masina care se oprise pe linie, la un pasaj de trecere, dar apoi a fost nevoita sa revina asupra declaratiei. Cercetarile politiei au aratat ca deraierea a avut loc cu 100 de metri inainte de pasajul respectiv. Se pare ca de vina ar fi mecanicul trenului, care avea numai 11 luni de experienta. Accidentele de tren sint rare in Japonia. Este cea mai mare catastrofa feroviara din ultimii 14 ani, ultimul eveniment major fiind ciocnirea in mai 1991 a doua trenuri in vestul Japoniei. Atunci au murit 42 de persoane si mai mult de 500 au fost ranite. Reteaua de cai ferate din Japonia este considerata drept una dintre cele mai sigure din lume. Se estimeaza ca in fiecare zi 60 de milioane de persoane calatoresc cu trenul in Japonia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.