Național

Cazul Hayssam duce la Musetescu ?

Ziarul de Vrancea
21 apr 2005 769 vizualizări
A inceput urmarirea penala a lui Hayssam si functionarilor APAPS implicati in privatizarea Baneasa SA n se poate ajunge la fostul director al APAPS, Ovidiu Musetescu.

Procurorii de la Parchetul instantei supreme au inceput urmarirea penala impotriva lui Omar Hayssam si a mai multor functionari ai APAPS, intr-un dosar privind privatizarea frauduloasa a SC Baneasa SA, care ar fi determinat un prejudiciu estimat pina acum la trei milioane de euro.

Acuzatiile formulate pina acum sint de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, spalare de bani si inselaciune. Totodata, se fac verificari pentru a se stabili daca activitatea celor implicati intruneste elementele constitutive ale infractiunii de subminare a economiei nationale, adauga Ministerul Public. Potrivit HG 938/2002 privind strategia de privatizare a unor obiective industriale aflate in patrimoniul APAPS si situate pe platformele industriale Baneasa si Pipera, vinzarea pachetului de actiuni trebuia efectuata doar catre investitori strategici, al caror obiect principal de activitate sa fie in domeniul de virf al tehnologiei, informatiei si comunicatiilor. Aceste criterii au fost impuse intrucit SC Baneasa era, la acea data, unic producator national pentru componente electronice cu semiconductori in tehnologia bipolara, avind dezvoltat un export direct pe devize convertibile in zone de piata din intreaga lume. Era, totodata, singura intreprindere specializata in productie de componente si aparatura electronica si electrotehnica, fluide tehnologice si cercetare aplicativa, materializata in studii, modele, prototipuri si inventii, precum si unic furnizor in Romania pentru aplicatii militare, electronice si de telecomunicatii, amintesc procurorii. Licitatia a fost adjudecata de firma Ogharit Trading SRL din Siria, reprezentata la negocieri de Omar Hayssam si care nu intrunea nici una din conditiile impuse de lege pentru investitorii strategici (obiectul principal - o activitate in domeniul tehnologiei, informatiei si telecomunicatiilor, experienta de cel putin cinci ani si o cifra de afaceri de 500.000 de dolari in ultimul an). Probele strinse pina acum in dosar au indicat ca, pentru a indeplini toate aceste conditii, actele de constituire a societatii Ogharit Trading si documentele financiar-contabile care sa ateste solvabilitatea acestei firme au fost falsificate, sustine Ministerul Public.

Procurorii afirma ca functionari din cadrul Directiei Secretariat, Protectie, Date, Arhiva din cadrul APAPS au falsificat datele privind firma Ogharit Trading SRL (furnizate de Centrul de Informatii si Afaceri din Romania si de Ambasada Romaniei din Damasc), aspecte cunoscute si de conducerea Directiei de Privatizare din cadrul APAPS.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.