Național

Basescu ii acuza de fals pe procurorii dosarului Flota

Ziarul de Vrancea
21 apr 2005 665 vizualizări
In acest dosar au fost facute falsuri chiar de catre procurori. Daca se va judeca, vom vedea ce se intelege prin «stat ticalosit»", sustine presedintele.

La înalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc ieri o noua infatisare in dosarul Flota.

Seful statului a precizat ca nu va invoca imunitatea prezidentiala pentru a evita procesul.

Traian Basescu a invocat existenta unor falsuri facute de procurorii din dosarul Flota, afirmatiile fiind facute la finalul termenul de ieri de la instanta suprema, cind a fost luata in discutie si incetarea procesului din cauza calitatii de presedinte a lui Basescu. "In acest dosar au fost facute falsuri chiar de catre procurori. Daca se va judeca, vom vedea ce se intelege prin «stat ticalosit», care e in stare sa utilizeze si justitia impotriva oricarui om, si nu numai a mea ca politician", a declarat Traian Basescu, care, la inceputul acestui an, si-a retras plingerea impotriva procurorilor PNA Vasile Draghici si Ioan Otel, care l-au anchetat in dosarul Flota. "Puteti vedea ca in dosar exista mai multe lucruri care sint realitati, unul din acestea fiind acela ca expertiza (n.r. financiar-contabila) a fost facuta de o persoana care, prin calificarea sa, era electrician de bord, care nu avea nimic in comun cu exploatarea comerciala. Expertiza a scris-o dupa dictare", a mai sustinut presedintele Traian Basescu. Seful statului a mai spus ca nu a dat niciodata o declaratie la PNA si a sugerat ca "se stie ce este in spatele" chemarilor sale la Parchet, inainte de alegerile locale. Presedintele Basescu a aratat ca la dosar nu se afla nici un document referitor la perioada 1992-1996. Totodata, in cauza nu au fost chemate nici Consiliul de Administratie al Petromin, nici Consiliul Imputernicitilor Statului, desi in rechizitoriu - potrivit lui Traian Basescu - se sustine ca dosarul este indivizibil si ca faptele sint indivizibile. Presedintele a mai spus ca prefera sa faca in instanta demonstratia corectitudinii sale si a celorlalte persoane invinuite in dosar. In cursul sedintei de ieri a fost pusa in discutie posibilitatea incetarii procesului penal prin ridicarea exceptiei privind calitatea unei persoane din dosar, respectiv calitatea de presedinte a lui Traian Basescu. Intr-o asemenea situatie, cauza fiind indivizibila, incetarea procesului fata de Traian Basescu ar duce la incetarea procesului si fata de ceilalti inculpati. Avind in vedere aceste aspecte juridice, procurorul de sedinta a cerut disjungerea cauzei fata de Traian Basescu si continuarea procesului doar cu celelalte parti, problema asupra careia instanta a ramas sa se pronunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.