Național

Lansare de carte pentru copii

Ziarul de Vrancea
21 apr 2005 741 vizualizări
Scoala nr. 7 din Focsani a gazduit ieri lansarea cartii pentru copii "Prietenii nostri credinciosi".

Scoala nr. 7 din Focsani a gazduit ieri lansarea cartii pentru copii "Prietenii nostri credinciosi", semnata de surorile Nory si Camelia Elinor Bellu. Volumul de povestiri are ca protagonisti patru necuvintatoare, mai exact patru catelusi pe nume Molda, Lola, Ursu si Dolidor. Evenimentele povestite in carte sint pline de inocenta si candoarea copilariei, a perioadelor frumoase petrecute de cei mici la tara, la bunici. Prezentarea cartii a fost facuta de scriitorul Culita Ion Usurelu, care a apreciat gestul Scolii nr. 7 de a accepta sa gazduiasca lansarea volumului. "La fel ca marele Ion Creanga, surorile Bellu au coborit cu multa pasiune si candoare asupra universului magic al copilariei. Volumul este plin de imagini idealizate ale satului rominesc, cu peisaje care te fac sa vrei sa mergi la tara, in ograda bunicilor. Cartea este un prilej pentru cei mici sa se apropie de lectura", a spus Culita Ion Usurelu. Nory Bellu a povestit despre travaliul scrierii acestei carti, pe care a dedicat-o "incintarii sufletelor copiilor si nepotilor nostri". "Cind am scris nu m-am gindit sa public povestirile, pentru ca nu aveam nici posibilitatea si nici nu se cauta literatura pentru copii. Am fost incurajata de entuziasmul copiilor mei. Speram sa fie o lectura frumoasa pentru elevi si nu numai", a spus Nory Bellu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.