Național

Fiti atenti de unde va luati biletele pentru vacanta!

Ziarul de Vrancea
19 apr 2005 756 vizualizări
Amenda pentru un grup neinsotit de un ghid autorizat incepe de la 10 milioane de lei.

Piata operatorilor de turism din Vrancea se confrunta cu problema agentiilor de turism sau de voiaj care nu ofera serviciile pe care declara ca ar fi in masura sa le presteze. Presedintele Patronatului Turismului Vrincean, Ion Roman, atrage atentia celor care vor sa plece in vacanta ca trebuie sa fie foarte atenti de unde isi procura biletele. Un sejur "de vis" pe malul Marii Mediterane se poate transforma intr-un cosmar, in cazul in care apelati la serviciile unor operatori neautorizati. Acesta a fost si cazul multor romani opriti la intrarea in Franta si Spania, carora le-a fost ingradit dreptul de a circula liber in Europa. "Vrincenii care doresc sa circule fara probleme prin Europa ar trebui sa apeleze numai la serviciile firmelor de turism de specialitate, care au licenta de functionare. Oamenii ar trebui sa faca diferenta dintre agentiile de turism si cele de voiaj. Numai operatorii de turism sint in masura sa ofere un pachet complet de servicii, care sa cuprinda transport, cazare si alte servicii optionale. De partea cealalta, agentiile de voiaj sint specializate numai pe transport de persoane spre tarile europene. Facem apel ca agentiile sa ofere in perioada estivala servicii turistice de calitate, bine asezate, complete, sa nu se mai faca turism la negru", a spus Ion Roman, presedintele patronatului din turism. Acesta a facut apel si la inspectorii OPC, pentru a se sesiza si verifica activitatea agentiilor de turism, avind in vedere ca de multe ori serviciile vindute sint "false sau chiar inexistente". Pentru ca in aceasta perioada se organizeaza si foarte multe excursii pentru tineri si nu numai, Ion Roman a mai precizat ca agentiile serioase ar trebui sa ofere clientilor mijloace de transport, serviciile unui ghid autorizat, asigurare si servicii de calitate, care sa nu puna in pericol sanatatea copiilor. "Amenda minima pentru un grup care este neinsotit de un ghid autorizat este de 10 milioane de lei. Noi am organizat cursuri pentru manageri si ghizi in turism si speram ca dupa 1 iunie sa reeditam aceasta scoala de turism", a mai declarat presedintele Patronatului din turism.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.