Național

Doctorul Stoienoiu a picat sub doctorul Varasciuc

Andreea Negoiță
19 apr 2005 687 vizualizări
La interviul de ieri, medicul Mircea Stoienoiu a obtinut nota 9,15.

Contestatia depusa de doctorul Mircea Stoienoiu in urma rezultatelor concursului pentru functia de medic director al Serviciul de Ambulanta nu a adus nici o schimbare in ierarhia finala. Ieri dimineata, Mircea Stoienoiu a sustinut proba orala in fata comisiei Directiei de Sanatate Publica, in urma careia a primit nota 9.15. In final, nota acestuia din urma s-a ridicat la 8.08, cu zece sutimi mai putin decit cea obtinuta de Nicolae Varasciuc. La proba scrisa, nota lui Mircea Stoienou a fost 6.23, dar dupa contestatie s-a ridicat la 7.01. Pina la aceasta data, doctorii Nicolae Varasciuc si Mircea Stoenoiu au avut cinci incercari nereusite de a sustine un examen care sa le confere functia de director. Dupa cum se stie, in urma cu aproape trei saptamini, dupa ce l-a anuntat cistigator pe Nicolae Varasciuc, Directia de Sanatate Publica a admis contestatia depusa de Mircea Stoienoiu si a decis sa-l cheme si pe acesta la interviu, dupa ce il declarase respins pentru ca nu a primit minim nota 7 la proba scrisa. Potrivit directorului executiv al DSP Vrancea, Vasile Costin, in urma contestatiei "s-a acordat un punct din oficiu la proba scrisa ambilor candidati dar in acelasi timp le-a fost anulat un subiect de cite un punct". Mircea Stoienoiu, fostul director al SAJ, s-a decis sa revina la conducerea unitatii, dupa ce a demisionat din aceasta functie in urma cu mai bine de un an. Reporterii nostri au incercat sa-l contacteze pentru a-l intreba cum comenteaza rezultatul, dar acesta a fost de negasit in cursul zilei de ieri. In schimb, directorul interimar Nicolae Varasciuc a recunoscut ca a avut ceva emotii: "Trebuie sa recunosc ca am avut emotii, avind in vedere ca eu am dat examenul intr-o zi si contracandidatul meu a dat examen peste doua saptamini, deci a avut timp sa se mai pregateasca. Oricum, eu pina nu vad hirtia pe care sa scrie negru pe alb ca intr-adevar eu sint director o sa am indoieli". Concursul programat pentru data de 30 martie s-a incheiat abia ieri si numirea oficiala se va face in citeva zile, aceasta in cazul in care doctorul Mircea Stoienoiu nu contesta in termen de trei zile nota primita la interviul pe care l-a sustinut ieri. "Numirea oficiala a directorului SAJ se va face peste trei zile, daca nu se depune vreo contestatie. In caz contrar, se va reevalua interviul doctorului Stoienoiu si se va stabili o noua data pentru concurs", ne-a spus Vasile Costin, director al DSP Vrancea. Cum doctorul Mircea Stoienoiu nu a fost de gasit, nu se stie daca acesta are intentia de a cere o reevaluare a prestatiei.

Examenul din data de 30 martie

Mircea Stoienoiu - scris: 6,23

Nicolae Varasciuc - scris: 7,88, oral - 8,47

Examen din data de 18 aprilie

Mircea Stoienoiu - scris:7,01, oral- 9,15

Nicolae Varasciuc - scris: 8,66, oral- 8,47


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.