Național

Sistemul sanitar va fi pansat cu legi

Ziarul de Vrancea
18 apr 2005 718 vizualizări
Se vor investitii private in sistemul sanitar

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa privatizeze cabinetele medicale din policlinici, pentru cresterea responsabilitatii medicilor in activitatea din sistemul ambulator. "La ora actuala la cabinetele noastre private sintem patroni doar cu numele deoarece avem obligatiile pe care le are orice administrator, platim o gramada de taxe la stat. Spitalele s-au obisnuit sa primeasca fonduri doar de la Casa de Asigurari, asa ca daca vrem capitalism trebuie sa acceptam sistemul cabinetelor private. Dintr-un numar de aproximativ de 20 de milioane de romani care beneficiaza de de servicii medicale gratuite in spitale, doar 6 milioane dintre acestia au asigurari de sanatate", a spus doctorul Grigore Hanta, medic de familie la Odobesti. Mircea Cinteza, ministrul sanatatii, a afirmat recent ca procesul de privatizare a cabinetelor este destul de dificil din punct de vedere legal si moral, insa bolnavii se vor adresa unor cabinete care vor prospera daca isi atrag pacientii. In perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va propune o serie de propuneri privind revizuirea legii spitalelor. O alta propunere vizeaza pachetul de servicii medicale asigurate prin sistemul public de asigurari si drepturile asiguratilor in raport cu nivelul de colectare a asigurarilor de sanatate. Pentru crearea unor surse suplimentare de finantare a sistemului sanitar va fi inaintata spre dezbatere si o lege privind asigurarile private de sanatate. Legea nu va exclude contributia obligatorie a tuturor cetatenilor la fondul de sanatate, insa cei care vor dori un pachet suplimentar de servicii medicale vor cotiza la fond privat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.