Național

Moldova nu se va retrage din CIS

Ziarul de Vrancea
15 apr 2005 721 vizualizări
Voronin ramine tot la prima dragoste

In ciuda declaratiilor pro europene care au abundat in campania electorala, Republica Moldova nu intentioneaza sa se retraga din Comunitatea Statelor Independente, a declarat presedintele moldovean, Vladimir Voronin. "Sintem o tara mica. Nu vom fi primii care vor trinti usa, desi exista anumite lucruri pivind CSI care trebuie clarificate", a declarat Voronin. Intrebat despre apropiatul summit de la Chisinau al statelor membre GUUAM, care va reuni presedintii Georgiei, Ucrainei, Uzbekistanului, Azerbaidjanului si Republicii Moldovei, Voronin a dat asigurari ca aceasta este o organizatie cu un evident obiectiv economic, care nu are nici o intentie de a actiona impotriva scopurilor Comunitatii Statelor Independente. Voronin a infirmat zvonurile privind racirea relatiilor cu Moscova. "Nu avem probleme cu Rusia, cu exceptia celor legate de Transnistria. Cred ca vom putea depasi aceasta situatie si vom dezvolta in continuare cooperarea cu Rusia", a afirmat Voronin, adaugind ca nu crede ca "amenintarile Dumei de Stat (Parlamentul rus) privind impunerea unor sanctiuni impotriva Chisinaului sint reale". "Ar fi o masura nepotrivita in contextul in care Rusia incearca sa devina membru al Organiztiei Mondiale a Comertului, care nu accepta adoptarea unor asemenea masuri", a explicat Voronin, infirmind zvonurile potrivit carora Republica Moldova, membra a OMC, se va opune admiterii Rusiei. "Avem interesul de a vedea Rusia devenind membra a OMC pentru a avea reguli stricte de reglementare a relatiilor comerciale dintre cele doua tari", a spus Voronin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.