Național

Douazeci de edituri au venit la Tirgul de carte

Valentin Muscă
15 apr 2005 771 vizualizări
"Tîrgul de carte pentru copii si tineret" tinde sa devina cea mai importanta manifestare de acest gen. Este editia cu cele mai multe edituri prezente si cel mai mare fond de carte.

A treia editie a "Tirgului de carte pentru copii si tineret", Focsani - 2005 s-a deschis ieri la Biblioteca judeteana "Duiliu Zamfirescu". Manifestarea focsaneana tinde sa devina cel mai important tirg de carte pentru copii si tineret din Romania. Cuvintul de deschidere a fost tinut de directorul Bibliotecii judetene, Teodora Fintinaru, iar din partea autoritatilor a vorbit prefectul Ion Oprea. Interesant a fost discursul scriitorului Ion Hobana, cunoscut specialist al operei lui Jules Verne, care a vorbit despre Jules Verne si importanta lecturii. Dintre editurile prezente, singura care ofera reduceri este Aramis, cu lucrari pentru copii si manuale scolare la preturi intre 40.000 si 300.000 de lei. De la tirg nu putea lipsi editura Rao cu cele mai celebre lucrari ale momentului, Codul lui Da Vinci, îngeri si demoni de Dan Brown, Misterul Templierilor, de Lynn Picknett Clive Prince. De asemenea, editurile Casa Radio si CD Press, SC STAND 2001cu literatura pentru copii, Agentia Nationala de presa Rompres, Libraria Universul Cartii, Editura Teora cu lucrari pentru copii, sport si geografie. Printre lucrarile remarcate se distinge o Enciclopedie a animalelor la 643.000 de lei. Editura Univers este prezenta cu o parte din clasicii literaturii universale, iar editura Hasefer cu lucrari despre istoria evreilor din Romania, despre umorul iudaic si cei mai importanti scriitori evrei din Romania. Am remarcat excelenta lucrare despre Golem a celui mai mare specialist in cabala al momentului, Moshe Idel, originar de linga Tirgu-Neamt, actualmente profesor universitar in Israel.


De la literatura pentru copii la clasicii literaturii universale

Editura Paralela 45 a fost prezenta cu peste 93 titluri de carte, de la literatura pentru copii si culegeri de matematica pina la clasici: Dante, Shakespeare si cea mai recenta traducere a lui Cervantes in limba romana. Am putea adauga cunoscuta colectie "Perechi celebre". Pentru ca a participat pentru prima oara la acest tirg de carte, Humanitas, editura elitelor bucurestene, a beneficiat de un amplasament ideal. Pe standuri s-au prezentat nume mari, titluri care au facut sa curga multa cerneala prin polemicile stirnite, aparitii de ultima ora, semnate de A. Plesu, G. Liiceanu, H.R. Patapievici, L. Boia, M. Cartarescu, N. Djuvara. Acestora li s-au adaugat vandabilii Eliade, Cioran, Coelho. Reprezentantul editurii, Ionut Trupina, parea totusi increzator si spera sa petreaca trei zile frumoase la Focsani si vrincenii sa se apropie cu incredere de lumea fascinanta a cartilor.

"Jules Verne si fascinatia aventurii"

Cel mai important eveniment de astazi al tirgului de carte va fi

Colocviul National "Jules Verne si fascinatia aventurii" - intre 10:15 si 12:15 - dedicat Anului International J. Verne. Vor prezenta comunicari: scriitorul Ion Hobana, cercet. princ. Silvia Chitimia, prof. Luana Troia, bibliotecara Roxana Cozmiuc, Stefan Ghidoveanu. Dimineata se va incheia cu lansarea revistelor "Lector", "Anticipatia", "Universul scolii" si "Radar". In partea a II-a a zilei vor ava loc numeroase prezentari de carte. Manifestarile zilei se vor sfirsi cu o vizionare de filme inspirate din opera lui Jules Verne.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.