Național

Amenzi de 20 de milioane de lei pentru oua nemarcate

Ziarul de Vrancea
15 apr 2005 728 vizualizări
Ouale si carnea de miel, la mare cautare de Pasti, pot fi comercializate numai in unitati autorizate.

Sarbatorile pascale pot veni cu amenzi usturatoare pentru comerciantii care nu respecta regulile sanitare. Vinzarea de oua neinscriptionate cu data ouatului va fi sanctionata cu amenzi de la 2 la 20 de milioane de lei. Pentru sacrificarea mieilor in alte locuri decit cele autorizate se pot aplica amenzi cuprinse intre 20 si 30 de milioane lei. Potrivit regulilor de comercializare a produselor de origine animala in timpul sarbatorilor, impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, vinzarea oualelor de consum se poate face numai in unitati supuse controlului sanitar veterinar. Aceasta regula este valabila si pentru sacrificarea mieilor de Pasti. "Nu am primit inca nimic oficial in aceasta privinta, dar cred ca nu vor fi mari schimbari fata de anii trecuti. Singura noutate va fi faptul ca mieii care vor fi taiati sint inmatriculati", ne-a declarat Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA Vrancea. Traditionalii miei de Pasti vor fi sacrificati numai daca provin din gospodarii, ferme si localitati unde nu sint boli transmisibile. Consiliile locale pot amenaja centre pentru sacrificare, care trebuie monitorizate si autorizate veterinar. "Se recomanda ca in aceste puncte sacrificarea sa se faca in spatii inchise, pentru a evita disconfortul consumatorilor", se arata intr-un comunicat de presa al ANSVSA. Este interzisa comercializarea oualor cu coaja crapata sau lovita, precum si a oualor de rata, care vor fi retrase de la vinzare si dirijate pentru valorificare in scopuri tehnice sau vor fi confiscate. Ouale nu pot fi depozitate in acelasi loc cu produsele din carne, lapte sau produse alimentare preambalate. De asemenea, acestea nu pot fi depozitate la o temperatura mai mare de 14 grade Celsius.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.