Național

PPCD ii cere lui Gusa sa-si retraga Legea antinomenclatura

Ziarul de Vrancea
14 apr 2005 717 vizualizări
Liderii PPCD solicita deputatilor independenti Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru sa-si retraga initiativa legislativa referitoare la interzicerea accesului la demnitati si functii publice, pentru o perioada de zece ani, pentru persoanele care au facut parte din nomenclatura comunista.

Liderii PPCD solicita deputatilor independenti Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru sa-si retraga initiativa legislativa referitoare la interzicerea accesului la demnitati si functii publice, pentru o perioada de zece ani, pentru persoanele care au facut parte din nomenclatura comunista.

Vicepresedintele PPCD, Adrian Orza, exprima sprijinul formatiunii sale pentru initiativa Societatii Timisoara referitoare la Legea lustratiei. "Initiativa celor trei deputati de a depune la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor proiectul de lege privind interzicerea accesului la demnitati si functii publice, pentru o perioada determinata, a persoanelor care au facut parte din nomenclatura comunista trebuiasa fie o initiativa salutara. Totusi, cei trei deputati independenti s-au grabit depunind acest proiect de lege in Parlament. O privire fugara asupra proiectului ne arata ca acesta este facut in pripa si nu este elaborat asa cum a fost cel depus in Parlament de deputatul PNTCD Teodor Stanca la 27 mai 1999", arata Orza. In opinia acestuia, proiectul celor trei deputati vine sa abata atentia de la proiectul Societatii Timisoara, "2005 "" Anul Lustratiei", care are la baza intiativa lui George Serban, despre care sustine ca are deja o larga sustinere in rindul societatii civile si chiar inParlamentul Romaniei. "PPCD colaboreaza cu Societatea Timisoara pentru definitivarea acestui proiect si considera ca, inaintea sustinerii sale in Parlament, proiectul de Lege a Lustratiei trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice", se arata.in comunicatul PPCD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.