Național

In eventualitatea anticipatelor

Ziarul de Vrancea
14 apr 2005 848 vizualizări
Basescu il pastreaza pe Tariceanu premier

Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi mentinut in postul de prim-ministru, chiar si in eventualitatea organizarii alegerilor anticipate, a afirmat presedintele Traian Basescu. "As vrea sa previn o continuare a campaniei pe care o duc unele mijloace mass-media, cum ca Basescu ar vrea sa-l schimbe pe Tariceanu. Este o copilarie. Si daca ar fi alegeri anticipate, tot pe Calin Popescu Tariceanu l-as desemna prim-ministru, dupa victoria in alegeri, avind in vedere ca din punct de vedere constitutional pot s-o fac. Deci, nu am nici o legatura cu speculatiile Basescu vrea sa-l schimbe pe Tariceanu. Sint speculatii lansate, intretinute. Unele din surse sint aceleasi", a spus seful statului. El a precizat ca mesajul transmis, in urma cu citeva saptamini, cum ca Theodor Stolojan ar fi un bun port-drapel al Aliantei, se referea la faptul ca Alianta D.A. poate avea un lider chiar si in situatia in care Traian Basescu nu se mai poate implica intr-o eventuala campanie.

"Una sint alegerile si alta-i Guvernul. Mesajul a fost atunci ca Alianta ar avea - chiar daca eu nu ma pot implica intr-o eventuala campanie - ar avea un port-drapel. Este Calin Popescu Tariceanu, este si Stolojan, deci tot cu doua port-drapele ar merge, ca in alegerile din 2004", a afirmat Basescu.

In privinta alegerilor anticipate, seful statului a afirmat ca doreste in continuare un asemenea scrutin, dar ca acestea nu se vor desfasura decit daca va ajunge la o intelegere cu premierul Tariceanu. Presedintele interimar al PD Emil Boc a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca alegerile anticipate nu constituie o prioritate a momentului nici pentru Guvern, nici pentru Alianta PNL-PD si nici pentru PD. El a precizat ca prioritatile actuale sint Tratatul de aderare la UE si asigurarea unei mai bune guvernari. "Nu vedem de ce am discuta despre alegeri anticipate in conditiile in care treburile merg bine, cel putin in acest moment, in Romania", a declarat Boc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.