Național

O intoxicare in presa la fel de mare ca la Revolutie

Ziarul de Vrancea
14 apr 2005 654 vizualizări
Seful statului afirma ca autoritatile se afla in legatura cu gruparea care ii detine pe cei trei jurnalisti rapiti in Irak. Basescu sustine ca opinia publica s-a confruntat cu cea mai mare intoxicare de la 1989 incoace n toate datele vor fi date publicitatii dupa rezolvarea cazului

Pentru prima oara de la constituirea grupului operativ la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu face declaratii in legatura cu situatia celor trei jurnalisti rapiti in Irak. Mai mult, el a afirmat, alaltaieri seara, intr-un interviu la Radio Mix, si apoi din noi, ieri, intr-o conferinta de presa, chiar ca autoritatile de la Bucuresti se afla in legatura cu gruparea care ii detine pe Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. "In foarte scurt timp serviciile de informatii au fost capabile sa colecteze informatie eficienta care sa ne duca la contact cu gruparea care ii detine pe ziaristi" a precizat Basescu. El a remarcat ca in acest caz "trebuie sa ne inarmam toti cu rabdare", dar ca are increderea ca acest caz se va rezolva cu bine. "Ne-am consultat cu colegii francezi. Au momente cind sint in legatura cu gruparea care ii detine, momente cind dispare legatura. Noi sintem acum intr-un moment de gratie, in care sintem in legatura cu gruparea. Am ajuns intr-un fel sau altul in legatura cu gruparea care ii detine. Nu stim daca vom reusi sa o mentinem continuu pina la eliberarea lor. Vom vedea ce se intimpla", a declarat Traian Basescu, care a adaugat ca situatia jurnalistilor este relativ buna. Ei au acces la toaleta, primesc hrana, dar sint tinuti cu arma la timpla. Presedintele a mai declarat ca "nivelul de intoxicare pe care l-a suportat presa in acest caz este comparabil cu cel de la Revolutie". "Ne-a facut extrem de dificila misiunea de a-i recupera. Ne-a creat probleme extraordinare aceasta intoxicare pe care presa a preluat-o. Nimeni - dincolo, la cei care ii detin - nu a crezut ca o intoxicare de asemenea dimensiuni nu e practicata chiar de autoritatile romane. Am avut probleme mari", a comentat Basescu. Seful statului a spus ca persoanele care au intoxicat presa in acest caz sint cunoscute, ele sint si din Romania si din Irak, iar numele lor va fi dat publicitatii dupa ce cazul va fi rezolvat.

Serviciile secrete au informat din timp despre Hayssam

Traian Basescu a declarat ca atunci cind se va termina perioada de gratie de sase luni pe care el a acordat-o institutiilor statului, inclusiv serviciilor de informatii, se va tine cont si de felul in care acestea din urma au actionat in cazul ziaristilor rapiti in Irak. Presedintele a afirmat ca serviciile secrete "au sesizat din vreme si de multa vreme" cu documente despre filiera Omar Hayssam, dar ca "politicul nu a luat decizie timp de sapte ani". " Am cerut sa mi se predea toate documentele in care exista sesizari, si pe care politicul nu le-a luat in seama, nu a luat decizii si a continuat sa-l protejeze pe Omar. liescu a primit 10% din informatii, restul a fost primit de prim-ministru, ministerul Justitiei, serviciile coercitive ale statului, AVAS, oameni care aveau executia in mina", a spus Basescu. Seful statului s-a declarat insa optimist in ceea ce priveste rezolvarea crizei ostaticilor, desi a atras atentia ca procesul va fi unul "dificil". El a precizat ca autoritatile "vor mentine tacerea" si ca singurele informatii "vin de la Cotroceni si ele sint de maxima acuratete".

TVA pentru Hayssam

Directia Generala a Finantelor Publice Buzau a declansat, ieri, o serie de controale la firmele din judet detinute de omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam, care desi ar fi avut datorii la stat ar fi beneficiat, pe parcursul a patru ani, de rambursari de TVA de peste 100 de miliarde de lei.

Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Buzau, Rodica Mocanu, a declarat ca inspectorii vor verifica modul in care in perioada 2001-2004 a fost returnat TVA pentru firmele detinute de Hayssam in judetul Buzau, desi societatile aveau datorii la bugetul de stat, iar procedura legala prevede ca banii sa fie directionati catre acoperirea datoriilor in cazul in care firma respectiva are de dat bani la bugetul statului. Conform sursei citate, Foresta Nehoiu a beneficiat de rambursari de TVA in valoare de 3 miliarde de lei, iar o societate capusa, Best Wood, tot din Nehoiu, ar fi primit peste 100 de miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.