Național

Judecat pentru ca si-a vindut un rinichi

Ziarul de Vrancea
13 apr 2005 684 vizualizări
Un tinar clujean este acuzat de trafic de organe si risca inchisoare de trei ani

Robert Orban Mihaly (30 de ani), un clujean de 30 de ani este judecat de magistratii de la Judecatoria Cluj-Napoca pentru trafic de organe, dupa ce in urma cu patru ani si-ar fi vindut un rinichi unui cetatean sirb, pentru suma de 26.000 de marci germane.  La infatisarea de ieri au fost audiati doi martori - un apropiat al familiei tinarului si un prieten al acestuia. Primul dintre ei a declarat in fata instantei ca a auzit de la parintii tinarului ca acesta si-a vindut un rinichi in Austria, pentru suma de 26.000 de marci germane. Cel de-al doilea martor a spus ca l-a dus pe tinar cu masina in Austria, unde ar fi intilnit-o pe Maria Pop. El a sustinut ca nu a stiut ce a cautat Robert Orban Mihaly in Austria si ca de-abia ulterior a aflat de la fratele acestuia ca barbatul si-a vindut un rinichi. Tinarul a fost audiat si el si si-a recunoscut fapta. Anchetatorii banuiesc ca in spatele afacerii se ascunde o retea de traficanti de organe care actioneaza in mai multe tari din Europa. In urma cu patru ani, Robert Orban Mihaly a fost inchis pentru furt. Dupa citeva saptamini, el a cerut eliberarea din penitenciar, invocind motive de sanatate. Comisia de medici care l-a examinat si i-a aprobat eliberarea din detentie a descoperit ca barbatului ii lipseste un rinichi. Luat la intrebari, tinarul a recunoscut ca si-a vindut un rinichi. Robert Orban Mihaly risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre un an si trei ani pentru trafic de organe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.