Național

Romani esuati apele Algeriei

Ziarul de Vrancea
13 apr 2005 659 vizualizări
O nava avind la bord mai multi marinari romani a lovit un recif. 4 marinari au murit si patru au fost dati disparuti, dar nationalitatea acestora nu fusese inca stabilita

O nava sub pavilion nord-coreean, avind la bord si marinari romani, a esuat luni in nord-estul Algeriei. In conditii de furtuna si cu o pana de motor, cargoul Lujin II a intrat in deriva si a lovit un recif, in zona Ras El Maghreb, intre Jijel (360 de kilometri est de Alger) si Skikda (510 kilometri est de Alger). Dumitru Burcu, directorul firmei de bunkeraj din Portul Constanta care are in management nava Lujin II a anuntat ca patru dintre marinarii de pe vas sint morti, patru sint dati disparuti, iar 14, intre care 12 romani, au fost salvati. Nationalitatea marinarilor morti nu fusese inca stabilita. Cargoul, care transporta carbonat de sodiu, a plecat din Portul Constanta avea la bord 22 de marinari, 15 romani, sase sirieni si un libanez. Mai multe remorchere si un elicopter au fost trimise imediat la fata locului, pentru a acorda asistenta navei, dar nu au reusit sa ii ajute pe marinari, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Intr-o prima faza, au fost salvati, in cursul diminetii, noua marinari - opt romani si un arab - care in prezent sint internati la spitalul din Portul Jijel. Operatiunile de cautare cu ajutorul unui elicopter si a mai multor remorchere, printre care si unul american, au continuat in cursul dupa-amiezii de ieri, cind au fost salvati si ceilalti membri ai echipajului, printre care si comandantul roman al navei, Dragos Mihai Ionescu. Acestia au fost adusi la tarm in portul Gengen. Nava Lujin II a ancorat in portul Constanta in decembrie 2004, cind un scurt circuit produs la bord a declansat un incendiu ce a afectat comanda vaporului, fara a fi inregistrate victime. Lujin este o fosta nava romaneasca, veche de 30 de ani, avind o capacitate de 8700 TDW.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.