Național

Presedintia sparge tacerea in cazul jurnalistilor rapiti

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 665 vizualizări
Sint in viata!

Dupa o tacere totala de o saptamina, purtatorul de cuvint al Administratiei prezidentiale Adriana Saftoiu a declarat, ieri, ca cei trei jurnalisti rapiti in Irak sint in viata, iar autoritatile de la Bucuresti sint "destul de optimiste" in legatura cu starea acestora. "Din toate informatiile de la ora actuala, jurnalistii sint in viata si elementele pe care le detinem ne fac sa fim destul de optimisti fata de starea lor", a afirmat Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca mai multe detalii in acest caz "n-ar ajuta deloc operatiunile" si ca atitudinea autoritatilor nu reprezinta "nici afront, nici aroganta" fata de presa.

Adriana Saftoiu a facut un apel la presa pentru verificarea tuturor informatiilor difuzate de jurnalisti si a precizat ca, desi in acest moment "situatia este de asa natura" incit nu se poate raspunde la toate intrebarile,  lamuririle vor fi date la final, dupa recuperarea celor trei jurnalisti. De altfel, Saftoiu a mai spus ca au avut loc consultari si cu autoritatile din alte tari care s-au confruntat cu situatii similare, pentru a vedea cit de deschise au fost acestea fata de presa, constatindu-se ca si in acele cazuri s-au oferit foarte putine informatii despre desfasurarea operatiunilor propriu-zise.

Hayssam:,,Nu sint implicat" !\'\'

Curtea de Apel Bucuresti a judecat cererea de punere in libertate a lui Omar Haysam, dupa ce acesta fusese arestat in baza unui mandat emis de Tribunal. Omar Hayssam sustine ca nu are nici o legatura cu rapirea celor 3 ziaristi romani in Irak. Omul de afaceri sirian a declarat ieri inainte de a intra in sala de judecata ca nu este implicat in aceasta rapire si ca nu stie unde sint tinuti ostateci ziaristii. Hayssam neaga ca ar fi vinovat de infractiunile economice de care a fost acuzat si spune ca nu are nici o legatura nici cu afacerea pe care procurorii o cerceteaza. Din acest motiv, Hayssam a spus judecatorilor ca este de acord sa fie confruntat cu cei care au facut denunturi impotriva lui pentru a-si putea demonstra nevinovatia. Avocatii au depus ieri la dosar o serie de documente care atesta faptul ca Omar Hayssam este bolnav psihic si ca nu poate sta in arest din cauza bolii. Curtea de Apel Bucuresti va anunta astazi daca Omar Hayssam va fi sau nu cercetat in stare de libertate de acum inainte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.