Național

L-am dat afara pe consilierul lui Hrebenciuc

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 871 vizualizări
Acuzatiile grave lansate de fostul sef al Politiei, Ion Pitulescu, potrivit carora unul dintre fostii consilieri ai lui Viorel Hrebenciuc, Kamel Kader, era spionul lui Yasser Arafat si ca membrii PSD ar avea legaturi strinse cu mafia araba au provocat deruta in fostul partid de guvernamint. Vacaroiu a confirmat ca i-a retras legitimatia lui Kader.

Intr-o declaratie care a aruncat in aer PSD, generalul in rezerva Ion Pitulescu sustine ca mafia araba din Romania, implicata in infractiuni economice, are strinse legaturi cu Partidul Social Democrat. El mai sustine ca unul din fostii consilieri ai lui Viorel Hrebenciuc, palestinianul Kamel Kader, era de fapt spionul lui Yasser Arafat. Cazul palestinianului Kader Kamel, care a fost consilier guvernamental in timpul Guvernului Vacaroiu, a mai fost prezentat in presa inainte de 1996, acesta fiind varul lui Zaher Iskandarani (implicat in contrabanda cu tigari) si apropiat al fostului lider al OEP, Yasser Arafat.

"Luati aminte ca a mai existat un cetatean arab care se dadea un "bun roman", pe nume Kamel Kader, caruia Hrebenciuc, cind era secretar general al Guvernului, ii daduse legitimatie de consilier guvernamental si pe care, dupa disparitia unui numar mare de documente secrete de la Cancelaria guvernului, l-am vazut la televizor, in dreapta raposatului Yasser Arafat, ca unul din apropiatii sai. Si acest fapt sa fie tot o pura intimplare", afirma Ion Pitulescu. Fostul sef al politiei in perioada 1995-1997 a scris o carte despre crima organizata. Un capitol important este cel al mafiei arabe din Romania, care comite infractiuni economice cu complicitatea unor membri marcanti ai PSD. Pitulescu a declarat pentru Evenimentul Zilei ca anchetatorii pot ajunge, daca vor, la Viorel Hrebenciuc, pentru ca pe vremea cind era secretar general al guvernului Vacaroiu, acesta tinea legatura cu toti mafiotii arabi prin intermediul lui Kamel Kader, pe care il pusese consilierul sau. "în realitate, acest Kamel Kader era legatura unui inalt diplomat arab, care-l vizita zilnic. El avea acces permanent la toate documentele secrete, inclusiv la cele sosite din diverse colturi ale lumii, prin centrala SIE. Redeschiderea acestui caz ar fi extrem de utila, pentru ca ar duce la eliminarea din viata publica a mai multor personaje politice destul de importante, in frunte cu Viorel Hrebenciuc", afirma Pitulescu.

Vacaroiu confirma fara dubii

Hrebenciuc sutine ca este o "intoxicare". Printr-un comunicat, vicepresedintele PSD direct vizat, sustinea ieri ca totul este" o actiune de manipulare si intoxicare a opiniei publice". în cadrul briefingului ce a urmat Delegatiei Permanente a PSD de ieri, membri ai partidului au raspuns la intrebarile ziaristilor cu privile la acuzatiile pe care le-a facut generalul Pitulescu. Nicolae Vacaroiu

a confirmat declaratiile lui Pitulescu, sustinind ca i-a retras legitimatia lui Kemal la timpul respectiv.

"De cunoscut nu l-am cunoscut...am dat dispozitie si i s-a retras legitimatia...n-are ce cauta la guvern cel in cauza" , afirma Nicolae Vacaroiu. Mircea Geoana comenteaza iritat, dar nu infirma declaratiile lui Pitulescu: "E putin ciudat ca dupa atitia ani il apuca constiinta pe acest domn general.", in timp ce Ion Iliescu sustine, ca de obicei in astfel de cazuri sensibile, ca "nu stie nimic"

"N-am nici un amestec, n-am nici o parere pentru prima oara aud...nu cred asa ceva...habar n-am", afirma Iliescu. Asocierea PSD cu mafia araba este "o mare diversiune" pusa la cale in ajunul Congresului partidului sustine Ion Iliescu. El a adaugat, raspunzind unei intrebari, ca nu ia nici apararea lui Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.