Național

PNA loveste la virful CNVM

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 714 vizualizări
Presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, pus sub acuzare in afacerea Bucur Obor, este acuzat de ca a permis unor persoane neautorizate sa aiba acces la informatii ce nu erau destinate publicitatii

Procurorii anticoruptie l-au pus oficial sub acuzare, ieri, pe presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, in cazul privind privatizarea complexului comercial Bucur Obor din Capitala.

Potrivit PNA, procurorii au declansat urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Anghelache pentru "complicitate la efectuarea unor operatiuni comerciale sau financiare de catre un agent economic privat, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sint destinate publicitatii, asociere in vederea savirsirii de infractiuni, abuz in serviciu contra intereselor publice si intereselor persoanelor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune", in dosarul privind privatizarea complexului comercial Bucur Obor. In cursul anului 2000, Anghelache ar fi dispus ilegal "ridicarea suspendarii de la tranzactionare a SC Bucur Obor SA, pentru citeva zeci de minute, in scopul vinzarii unui pachet de 7,4% din actiuni pe piata Rasdaq in favoarea actionarului la Bucur Obor Laurentiu Postovaru (cercetat si el penal in cauza)". In urma acestei tranzactii, Postovaru - profitind de sprijinul acordat de conducerea CNVM - a achizitionat un numar de 904.144 de actiuni ale SC Bucur Obor SA, sustin procurorii. Luni, la iesirea de la audieri de la Parchetul National Anticoruptie, Anghelache a declarat presei ca a venit la Parchet "pentru incheierea unui protocol", in conditiile in care presedintele CNVM fusese audiat ca invinuit in dosarul Bucur Obor.

Refrenul "este o rafuiala politica"

Presedintele CNVM respinge acuzatiile formulate impotriva sa de PNA pe care le caracterizeaza ca "operatiune de infierare publica avind evidente conotatii politice" si intentioneaza sa se adreseze organismelor internationale. Presedintele CVNM spune ca i se pare nefiresc sa fie date publicitatii informatii despre ancheta, in conditiile in care a aflat despre acuzatii numai in dimineata zilei de luni, neavind timp pentru a-si formula nici o aparare. Ieri, la iesirea de la audieri de la Parchetul National Anticoruptie, Anghelache a declarat presei ca a venit la Parchet "pentru incheierea unui protocol", in conditiile in care presedintele CNVM fusese audiat ca invinuit in dosarul Bucur Obor.

"La iesirea din PNA am fost luata prin surprindere de presa, care mi-a pus intrebari la care nu am putut raspunde, intrucit nu am avut ragazul sa lecturez documentele primite si nici sa discut cu avocatii", a adaugat oficialul CNVM.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.