Național

O nunta regala fara protocol monarhic

Ziarul de Vrancea
11 apr 2005 840 vizualizări
Simbata am fost martori la destramarea misterului care insotea pina acum nuntile casei regale britanice. Unii critici au ajuns pina acolo incit sa denumeasca evenimentul drept un fiasco regal. Aceasta cununie civila va intra in istorie ca fiind prima data cind un mostenitor al Casei Regale se casatoreste la primarie, ca orice om de rind.

Dupa o relatie de 34 de ani, care a afectat casatoriile celor doi, ambele terminate printr-un divort, dupa impactul mortii Printesei Diana, Printul Charles si Camilla Parker Bowles au reusit in sfirsit sa ajunga in fata altarului. Nunta printului Charles si a Camilllei Parker Bowles a inceput cu stingul, fiind aminata cu o zi dupa ce s-a aflat data funeraliilor Papei Paul al II-lea. Nici fantoma Dianei nu i-a scutit pe cei doi proaspeti insuretei, numele printesei decedate fiind pe buzele tuturor in ziua nuntii. Charles a incalcat protocolul demn de un print al tronului, casatorindu-se la primarie, precum orice om de rind. Regina Elisabeta nu a suportat insa asa ceva si a decis sa nu stea alaturi de fiul ei, cind primarului Emrys Richard i-a declarat pe Charles si Camilla sot si sotie, in primaria din Windsor. Totusi casatoria a avut loc, desi casa regala a obiectat datorita faptului ca mireasa nici nu avea singe albastru si nici nu era virgina, fiind divortata iar fostul sot inca in viata. De altfel, acesta nunta nu a avut un efect pozitiv pentru familia regala, deoarece tot mai multi britanici cer ca viitorul rege sa fie William si nu Charles.

Un striper a boicotat nunta regala

Casatoria civila a Printului Charles si a Camillie a avut loc la primaria din Windsor, in prezenta a 28 de invitati cei mai multi fiind rude si apropiati ai Camillei, inclusiv fostul ei sot, Andrew Parker-Bowles. Circa 300 de persoane asteptau, simbata dimineata, in apropierea primariei din Windsor. in momentul ceremoniei, care a avut loc la 12.30 ora locala se aflau alaturi de Charles s-au aflat printii William si Harry, insa nu si Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si sotul ei, Printul Philip. Accesul presei a fost interzis la ceremonie, programata sa dureze circa 20 de minute. Sute de politisti si ziaristi se puteau vedea pe strazile oraselului situat la circa 50 de kilometri vest de Londra, dominat de impresionantul castel Windsor. Singurul incident neprevazut a fost prezenta unei persoane care a preferat sa protesteze fata de casatoria celor doi dezbracind-se de pantaloni. La finalul scurtei ceremonii, cei doi au plecat spre castelul Windsor, unde au primit binecuvintarea nuptiala si au participat la o receptie, impreuna cu 800 de invitati. Mirii au fost binecuvintati de arhiepiscopul de Canterbury. Ulterior, a avut loc o receptie oferita de regina, care a adunat la un loc familiile mirilor, membri ai Caselor Regale europene, politicieni si vedete. Charles si Camilla au plecat de la Windsor in jurul orei 20.00, urmind sa isi petreaca luna de miere in Birkhall, Scotia, loc ce reprezinta pentru Print un sanctuar plin de amintiri dragi ale iubitei sale bunici, regina-mama, decedata in urma cu doi ani.

Britanicii il vor pe William rege

Nunta cu vechea sa iubita Camilla Parker Bowles nu a ajutat la cresterea popularitatii printului Charles, cei mai multi britanici preferindu-l ca rege pe fiul acestuia, William, arata un sondaj YouGov realizat pentru The Sunday Times. In raport de trei la unu, 60% fata de 21%, respondentii au spus ca William ar fi un rege mai bun decit Charles. Sondajele au aratat ca englezii sustin in general casatoria lui Charles cu Camilla. Printul Charles si-a petrecut intreaga viata intr-un rol nu foarte bine definit, in asteptarea momentului cind ar trebui sa-i succeada mamei sale, regina Elizabeth a II-a. Lunga si tumultuoasa sa relatie cu Camilla Shand a inceput in anii 1970, insa ea s-a casatorit cu Andrew Parker Bowles. Charles se casatoreste si el, in iulie 1981, cu Diana Spencer, care foarte rapid capata o popularitate mai mare decit el si devine imaginea unei monarhii europene moderne si stralucitoare. Dupa nasterea celor doi fii ai sai, Charles isi reia relatia cu Camilla si se separa de Diana in 1992, divortind in 1996. Dupa moartea Dianei in 1997, Charles are o relatie aproape conjugala cu Camilla si incearca sa determine publicul sa o accepte in calitate de partenera oficiala. Camilla este stranepoata lui Alice Keppel, una dintre amantele regelui Edward al VII-lea, stra-strabunic al lui Charles si a folosit aceasta anecdota pentru a-l aborda pe Charles in anii \'70. Pentru numerosi observatori ai familiei regale, Camilla sau Rotweiler-ul, cum ii spunea printesa Diana, ar fi mostenit multe din trasaturile stramoasei sale, descrisa de istoricul Victoria Glendinning ca avind "morala sexuala a unei pisici vagaboande". Dupa moartea Dianei, Camilla reuseste se se impuna treptat. Aparitia numelui sau in situatia contabila a printului Charles in 2004, este aproape o certificare a statutului ei, desi a provocat dezprobare in unele cercuri. Dupa oficializarea relatiei cu Charles, Camilla va deveni Ducesa de Cornwall si nu va utiliza titlul de regina atunci cind Charles va deveni rege.

Charles si-a tratat invitatii cu sandwich-uri

Atractia nuntii nu a fost doar parada de palarii cu pene, crengute si frunzulite, ci si cele 16.900 de sandwich-uri si aperitive. Nu a lipsit nici mult asteptatul tort al miresei, materializat intr-un tort mare cu fructe crescute biologic. Oaspetilor li s-au servit sandwich-uri cu ou si creson sau somon afumat si vinat afumat cu jeleu de coacaze de Balmoral si creveti. Aperitivele calde au constat in mici produse de patiserie de Cornouailles, mini-patiserie vegetariena si tarte cu legume la gratar si parmezan. Invitatii alesi pe sprinceana au savurat felii de banane cu caramel, tarte cu capsuni, inghetata de caramel cu moka, tarte cu lamii caramelizate, prajituri cu crema groasa de Cornouailles si dulceata de capsuni, prajitura galeza cu fructe si cornete in miniatura cu crema inghetata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.