Național

Venera Arvinte, director in locul lui Puiu Siru

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 934 vizualizări
Surse neoficiale dau ca sigura numirea Venerei Arvinte in fruntea institutiei.

Dupa doua luni de la demisia profesorului Gheorghe Vlajie, se pare ca s-a gasit un sef de tranzitie la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea, in persoana consilierului Venera Arvinte, sefa Departamentului Patrimoniu. Aceasta numire, sosita ieri, ar fi una cu titlu de interimat, pina la organizarea concursului pentru postul de director. "Nu mi s-a comunicat nimic oficial despre aceata numire, nici macar pe telefonul mobil", ne-a spus aseara Venera Arvinte. Nici de la actualul director interimar, Marian Munteanu, nu am putut afla mai multe informatii. "Va voi comunica miine la birou. In afara serviciului nu pot da informatii publice", ne-a expediat contabilul institutiei, cu atributii de director interimar, pe care l-am deranjat seara, dupa program. Daca se confirma, numirea Venerei Arvinte, fost director al Muzeului Vrancei pina in 1989, este o supriza si pentru domnia sa, deoarece Paraschiv Usturoi a fost nominalizat oficial de Alianta D.A. pentru ocuparea acestei functii, avind si avizul prefectului Ioan Oprea. Unul din motivele pentru care Puiu Siru este tinut la distanta ar putea fi litigiul de munca deschis in 2001, prin care acesta contesta eliberarea din functia de consilier sef obtinuta prin concurs. In acest moment litigiul lui Paraschiv Usturoi cu Ministerul Culturii si Cultelor se afla in atentia Curtii Europene a Drepturilor Omului. Este posibil sa fi fost luate in calcul la Ministerul Culturii si dezvaluirile de presa in care se spunea ca Puiu Siru a fost colaborator al fostei Securitati. Fara indoiala, numirea, daca a sosit, l-a dezamagit pe Paraschiv Usturoi, care se considera indreptatit sa ocupe aceasta functie. "Daca asta este decizia Ministerului nu am ce comenta. Oricum trebuia sa conduca cineva institutia si a fost gasita o persoana de incredere a fostului director Gheorghe Vlajie, care va trebui sa dea socoteala cel putin pentru neregulile privind starea monumentelor. Sa construiesti un gard inutil cu 680 de milioane de lei din banii publici, cind osemintele eroilor de la Marasti si Soveja stau in apa, comentariile sint de prisos. Negresit, domnul Oprisan trebuie sa fie tare mindru pentru ca oamenii domniei sale sint promovati si de actuala guvernare", ne-a declarat aseara Paraschiv Usturoi, consilier la DCCPCN Vrancea. Pina la inchiderea editiei, informatia numirii in functie a Venerei Arvinte nu a putut fi confirmata de oficialii Ministerului Culturii si Cultelor. Vom reveni cu amanunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.