Național

Sate izolate din cauza alunecarilor de teren

Dan Chiriac
31 mar 2005 661 vizualizări
Alunecari de teren s-au produs in comunele Jitia si Vintileasca.

Drumul care leaga Jitia de Vintileasca a fost blocat ieri circulatiei rutiere din cauza alunecarilor de teren care s-au produs in zona. Pe acest drum nu se mai poate circula datorita faptului ca terasamentul a coborit mai bine de un metru, iar situatia nu a putut fi remediata de autoritati, necesitind lucrari de o mai mare complexitate. Datorita precipitatilor cazute in ultimele zile, solul s-a tasat si astfel s-a format in carosabil un crater cu diametrul de peste un metru. In urma acestui fenomen, 14 sate au ramas izolate, in total aproximativ 10.000 de oameni. "Alunecarile de teren pe acest drum sint mai vechi, mai exact din luna decembrie a anului trecut. Pina in prezent, pentru ca aceasta portiune de drum sa ramina functionabila, au fost executate lucrari de balastare si de nivelare. Alunecarea de teren de astazi este insa mult mai mare si se impune efectuarea unor lucrari mai complexe", a declarat pentru Mediafax Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean. Ploile din ultimele zile au degradat si drumul judetean Gura Calitei - Plopu. Prefectul Ion Oprea spune ca a informat Guvernul despre aceasta situatie, dar ca, deocamdata, primarii din comunele Jitia si Vintileasca sint cei care trebuie sa rezolve problema "prin forte locale". Intrebat daca va incerca, totusi, sa de o mina de ajutor primarilor din cele doua comune, prefectul Ion Oprea a raspuns reporterului Mediafax: "Ce, ati vrea sa merg eu acolo si sa repar drumul?".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.