Național

Basescu, in vizita secreta in Irak si Afganistan

Ziarul de Vrancea
29 mar 2005 677 vizualizări
Presedintele Traian Basescu s-a aflat, duminica, in Irak, iar ieri a facut o vizita in Afganistan.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat, duminica, in Irak, iar ieri a facut o vizita in Afganistan, pentru a se intilni cu militarii romani care participa la misiuni in aceste tari. Vizita lui Traian Basescu in cele doua tari a fost tinuta secreta. Biroul de presa al Administratiei prezidentiale nu a confirmat-o nici macar ieri dimineata, cind au aparut primele informatii pe aceasta tema, difuzate pe site-ul agentiei kuwaitiene de presa, KUNA. Seful statului a dorit sa se intilneasca cu trupele romanesti

aflate in Irak ca semn de respect fata de efortul soldatilor de a participa la consolidarea democratiei in zona, sustine Presedintia. Presedintele Basescu a precizat ca Romania nu are o politica de reducere a efectivelor militare si se va mentine in limitele tipului de misiuni la care s-a angajat pina acum, respectiv de reconstructie si stabilizare in Irak. Basescu a luat masa de prinz impreuna cu militarii romani si a participat la un briefing de prezentare a misiunilor pe care le desfasoara, in cadrul unei adunari organizate in Cimpul Echo. Presedintele a impartit si doua medalii, una pentru inalta competenta profesionala, curajul si spiritul de sacrificiu - Ordinul "Virtutea Militara" in grad de Cavaler, cu insemne pentru razboi si a doua - medalia "Barbatie si Credinta" cu insemne pentru razboi. Presedintele a daruit fiecarui militar roman un briceag pe care se afla inscrisul "Irak 2005" si "Oferit de Presedintele Romaniei", precum si insigna de participant la misiunea din teatrul de operatii din Irak, iar mai apoi a ciocnit oua rosii cu militarii catolici care au sarbatorit Pastele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.