Național

Regina Maria resusciteaza turismul roman

Ziarul de Vrancea
29 mar 2005 635 vizualizări
O familie americana stabilita in Romania a organizat un tur de lux pentru turistii straini pe urmele Reginei Maria.


Regina Maria devine sursa de inspiratie si de cistig pentru operatorii turistici: o familie americana stabilita in Romania de un deceniu a pus la cale un circuit de lux ce ii duce pe turistii straini prin locuri legate de figura monarhica, de la a carei nastere se implinesc 130 de ani. Carolyn si Edward Litchfield, originari din Kansas City, organizeaza circuite turistice din 1991. In 1995 s-au stabilit intr-un sat de linga Tirgu Mures si si-au continuat activitatea in turism. "The Queen Marie Tour" este primul circuit specializat pe care-l fac. Ideea le-a venit cind si-au dat seama de statutul de simbol pe care il are nepoata reginei Victoria a Angliei printre romani, dar si printre strainii care stiu cite ceva despre regalitatea europeana. Venita in Romania in 1893, sotia principelui Ferdinand, viitor rege, s-a simtit de la inceput legata de destinele tarii. A avut propria contributie la legaturile diplomatice cu Anglia, a devenit sora de caritate la intrarea Romaniei in razboi si s-a implicat in recunoasterea internationala a Romaniei Mari. Sotii Litchfield vor sa-i conduca pe turistii straini prin cele mai importante locuri legate de viata reginei. Circuitul organizat impreuna cu o agentie de turism din Tirgu Mures este pentru un grup de 24 de persoane care vor trebui sa scoata din buzunar cite 2798 euro pentru a petrece zece zile in Romania si una in Bulgaria, la Balcic. Turistii isi vor incepe vacanta la Bucuresti in 25 octombrie, cu un dineu la Athenee Palace dedicat celei de-a 84 aniversari a Regelui Mihai. Pina in 4 noiembrie, ei vor ajunge la Curtea de Arges (unde este inmormintata Regina Maria), Alba Iulia (locul incoronarii), Sighisoara, Bran (unde a fost pastrata o vreme inima imbalsamata a suveranei, dupa ce a fost adusa de la Balcic in urma pierderii Cadrilaterului) si Sinaia (Peles si Pelisor, resedinte regale). Ghid le va fi, in toata aceasta perioada, o actrita a Teatrului National din Tirgu Mures, care o va personifica pe Regina Maria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.