Național

Elena Udrea se apucă se agricultură

Ziarul de Vrancea
28 nov 2013 1088 vizualizări
Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, ieri, că a antamat cumpărarea a 80 de teren arabil în judeţele Călăraşi şi Giurgiu la un preţ variind între 1.500 de euro pe hectar şi 3.800 de euro pe hectar, ea arătând că vrea să cultive pomi fructiferi, după ce va accesa fonduri europene.

Udrea a arătat că a cumpărat suprafeţe mici, de câte 1-2 hectare, şi, cumulat, a ajuns la 80 de hectare, ea menţionând că a vrut să cumpere şi în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, dar acolo preţurile "au sărit" de la achiziţionarea terenului de către Ioana Băsescu. "Sunt terenuri pe care le-am antamat pentru că proprietarii trebuie să facă actele, în Călăraşi şi Giurgiu. Sunt suprafeţe mici, de un hectare, două hectare, cumulat fac 80 de hectare. Intenţia mea este de a strânge o suprafaţă mai mare de teren, ca să fie rentabil, însemnând câteva sute de hectare. Cumpărate în suprafeţe mici, e mai ieftin, diferenţa fiind de la 1.500 de euro pe hectar la 5.000 de euro pe hectar, în funcţie de suprafaţa comasată şi de locul aflat", a explicat Udrea. Ea a mai spus că "preţul a sărit mai ales în Călăraşi, în zona Nana, de când cu povestea privind implicarea preşedintelui în agricultură". "Cumpăr cu banii mei din bancă, dar pentru că nu-mi permit să achiziţionez din banii mei o suprafaţă mare de teren, de câteva sute de hectare, intenţionez să accesez un credit agricol, după ce Guvernul va da legea pe care o promite românilor ca de la 1 ianuarie cei care vor să facă agricultură să beneficieze de credite în condiţii avantajoase, şi voi accesa şi un credit", a mai spus Elena Udrea. Ea a arătat că intenţionează să cultive pomi fructiferi, pentru că este nevoie de fructe româneşti pe piaţa internă şi pentru că UE sprijină înfiinţarea de livezi, dar că până la accesarea fondurilor europene va cultiva cereale.
Întrebată cât a plătit pentru cele 80 de hectare de teren, Elena Udrea a arătat că preţul a fost cuprins între 1.500 şi 3.800 de euro pe hectar.
Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca "în familie" să mai cumpere teren agricol.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3772 zile, 19 ore, 21 minute, 47 secunde
Doamna Udrea a fost ministru la Turism si chiar o aprecia pe doamna Grappini, actualul ministru al turismului, ca fiind complet incompetenta in comparatie cu ea. Se poate presupune deci ca doamna citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.