Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: YouTube ar plănui să își enerveze utilizatorii pentru a obține mai mulți bani

Ziarul de Vrancea
21 mar 2018 1210 vizualizări

YouTube ar plănui să își „frustreze” utilizatorii care ascultă melodii pe platformă, crescând numărul reclamelor, cu scopul de a îi determina pe aceștia să se aboneze la un serviciu dedicat muzicii, pe care urmează să îl lanseze, potrivit unui angajat al companiei, scrie nme.com.

Lyor Cohen, directorul departamentului de muzică al YouTube, a spus pentru Bloomberg că va fi lansat un nou serviciu dedicat muzicii, accesibil prin abonamente. Acsta va include, între altele, videoclipuri muzicale exclusive și playlist-uri. Potrivit lui Lyor Cohen, acest nou serviciu este testat în prezent de mii de angajați ai companiei Google.Lyor Cohen a mai spus că YouTube va căuta să „își frustreze și să își seducă” utilizatorii serviciului său gratuit. „Nu vei fi fericit când se va întâmpla să auzi o reclamă imediat după ce asculți «Stairway to Heaven»”, a spus el. Cohen a mai spus că YouTube plănuiește să identifice utilizatorii care își pot permite să plătească abonamente și să îi determine să aleagă noul serviciu. Potrivit lui Cohen, YouTube plănuiește să facă schimbări pentru a deveni „un bun partener” al industriei muzicale. „Principala noastră prioritate la YouTube este să le asigurăm o experiență minunată utilizatorilor, iar acest lucru presupune și asigurarea că utilizatorii nu sunt deranjați de un număr excesiv de reclame”, a transmis YouTube, după comentariile lui Lyor Cohen.

Peste 124 milioane de oameni suferă de foame

Intensificarea conflictelor și seceta persistentă din multe regiuni ale lumii au făcut să crească la 124 de milioane numărul persoanelor afectate de foamete în 2017, a indicat joi o estimare făcută de ONU și UE, relatează AFP. Pe primele locuri între țările afectate de foamete ''acută'' sunt cele implicate în conflicte sau aflate în situație de ''gravă insecuritate'', precum "Yemenul, nordul Nigeriei, Republica Democrată Congo, Sudanul de Sud și Myanmarul'', se arată în ''Raportul mondial privind crizele alimentare 2018'' publicat de UE, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial (PAM). Totodată, în Africa de Est și de Sud, "seceta persistentă a avut, de asemenea, un rol major", ducând "la reduceri consecutive ale culturilor în țări care se confruntă deja cu un nivel ridicat de insecuritate alimentară", subliniază raportul. În 2016, același raport a estimat la 108 milioane numărul oamenilor din lume care se confruntă cu o insecuritate alimentară gravă, în timp ce în 2015 numărul acestora era estimat la 80 de milioane.

În acest an, conflictele și insecuritatea vor rămâne "probabil principalele cauze ale crizei alimentare", afectând Afganistanul, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, nord-estul Nigeriei, regiunea Lacului Ciad, Sudan din Sud, Siria și Yemen, precum și Libia și centrul Sahel (Mali și Niger). În Africa, impactul secetei asupra culturilor agricole și a creșterii animalelor va spori de asemenea insecuritatea alimentară în zonele cu pășuni din Somalia, sud-estul Etiopiei, estul Kenyei, precum și în țări din Africa de Vest și Sahel ca Senegal, Ciad, Niger, Mali, Mauritania și Burkina Faso.

Cel puțin șase morți în Cehia, în urma unei explozii la o uzină chimică

Cel puțin șase persoane au fost ucise, iar cel puțin alte șase au fost rănite într-o explozie la o uzină chimică în Cehia, au anunțat autoritățile. Un număr neprecizat de persoane au fost de asemenea rănite în explozie, ieri, a precizat o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivel regional, Vladimira Kerekova. ”Am primit informații despre șase morți și alte persoane grav rănite”, a declarat Vladimira Kerekova, o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivelul regiunii Boemia. Uzina - care aparține grupului polonez Synthos - se află în localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.Explozia a avut loc, potrivit lui Kerekova, în această uzină aparținând societății Synthos, specializată în producția de cauciuc sintetic și polistirenă.Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență, Petra Effenbergerova, accidentul s-a soldat, în afară de cei șase morți, cu cel puțin șase răniți.Primarul localității, Petr Holecek, a declarat pentru televiziunea națională cehă că un rezervor care conținea o substanță nespecificată a explodat.

Șeful Twitter crede că în 10 ani Bitcoin va deveni moneda universală a lumii

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a declarat într-un interviu că are convingerea că în cel mult 10 ani Bitcoin va fi singura monedă folosită în întreaga lume. Jack Dorsey s-a aflat săptămâna aceasta la Londra, unde și-a promovat serviciile celeilalte companii pe care o conduce, Square, care oferă servicii financiare concentrate pe software și hardware pentru plăți. Acesta a declarat că în 10 ani sau poate chiar mai devreme internetul și lumea întreaga va folosi o singură monedă. Dorsey a mai spus că el cred că această monedă va fi Bitcoin. Încrederea pe care o are Jack Dorsey în Bitcoin rezultă și din serviciile oferite de Square, companie care a adăugat recent opțiunea de a cumpăra și vinde prin Bitcoin direct din aplicația Square Cash. De altfel, se știe că Dorsey deține la rândul său Bitcoin, deși suma exactă nu se cunoaște.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.