Internațional

Tribunal: Nucile au voie să cadă din copac, toamna

Ziarul de Vrancea
30 ian 2018 714 vizualizări

Un tribunal din Germania a dispus ca o femeie care și-a dat în judecată un vecin de la care solicită daune de peste 3.000 de euro pentru nucile care au căzut din copacul acestuia și i-au deteriorat automobilul să admită că incidentul a fost cauzat de un proces natural. De asemenea, în hotărârea judecătorească se menționează că arborele vecinului s-a extins pe proprietatea femeii ca urmare a unei ''erori statistice'', informează Deutsche Welle (DW).

 

Un tribunal regional din Frankfurt a dispus vineri că nucilor le este permis să cadă din nuci, concluzionând că acest eveniment ce are loc anual în timpul toamnei poate fi considerat ''o întâmplare care face parte din natură''.

Hotărârea a fost dată în urma unei cauze înaintate tribunalului de o femeie a cărei mașină a suferit pagube din cauza nucilor care au căzut dintr-un nuc aflat în curtea vecinului ei. ''Reclamanta susține că nucile și crengile cu nuci au căzut pe vehiculul ei ca urmare a rafalelor puternice de vânt dintr-o noapte din luna octombrie 2013, cauzând daune caroseriei, capotei și plafonului'', se arată în hotărâre. Femeia și-a dat în judecată vecinul solicitând despăgubiri de 3866,36 de euro, pentru a acoperi cheltuielile ocazionate de reparația mașinii.

Crengile copacului vecinului său se extind cu 1,5 metri pe proprietatea femeii din cauza unei ''erori statistice", conform documentului. Vecinul inculpat a tăiat în mod regulat crengile, însă arborele s-a încăpățânat să crească în acea direcție, precizează sursa citată.

Vecinul femeii a respins anterior solicitarea exprimată în scris de femeie pentru a amenaja un adăpost deasupra mașinii sale.

Inculpatul a susținut că nu este responsabil de plata daunelor, deoarece nucile cad din copaci toamna în cadrul ''unui proces natural, care face parte din riscurile naturale''. În cadrul deciziei luate, tribunalul a acceptat argumentele apărării, precizând că ''reclamanta trebuie să admită căderea nucilor dintr-un nuc toamna''. ''Pentru a exclude complet pericolul reprezentat de căderea fructelor, singura concluzie logică este posibilitatea tăierii în totalitate a copacului în cauză sau înconjurarea lui cu o plasă de protecție'', se precizează în hotărârea judecătorească. Însă, o asemenea opțiune ar fi nerezonabilă din cauza costurilor implicate și a faptului că municipalitatea s-ar opune măsurii, notează DW.

În urma hotărârii, reclamanta trebuie să acopere costurile de judecată. Ea are posibilitatea de a face apel în decurs de o lună.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.